DEO OPOZICIJE PODRŽAO USVAJANJE ZAKONA O NESTALIM BEBAMA! Rajić: To je odgovorno ponašanje poslanika!
Foto: Marina Lopičić

JEDINSTVENI

DEO OPOZICIJE PODRŽAO USVAJANJE ZAKONA O NESTALIM BEBAMA! Rajić: To je odgovorno ponašanje poslanika!

Politika -

Skupština Srbije usvojila je 29. februara Zakon o utvrđivanju činjenica o statusu dece, odnosno takozvani Zakon o nestalim bebama, koji prema rečima predlagača, treba da omogući da se dođe do istine i pomogne roditeljima da dođu do odgovora za kojim tragaju decenijama, što je deo opozicije podržao.

Usvojenim amandmanima koje je premijerka Srbije Ana Brnabić dogovorila s predstavnicima udruženja roditelja nestale dece, podsetimo, predviđa se formiranje komisije i time otvara prostor za pokretanje istraga i istažnih radnji u postupcima koji vode roditelji nestalih beba.

Troje opozicionih poslanika iz poslaničke grupe Stranke moderne Srbije glasalo je za pomenuti zakon uprkos bojkotu Narodne skupšine koji zagovaraju, čime su dali podršku rešavanju višedecenijskog pitanja koje je mučilo brojne roditelje nestale dece.

foto: Marina Lopičić

Politički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost Predrag Rajić kaže da je deo opozicije postupio odgovorno i ispravno.

- Naravno da je ponašanje onih opozicionih poslanika koji glasaju za vladine zakonske predloge odgovorno. Opozicija treba da pristupa politici konstruktivno. Da predlaže izmene tamo gde smatra da ima argumente da je to potrebno, ali i pruža podršku onda kada se slaže sa stavovima vladajuće koalicije - istakao je Rajić.

Foto: Marina Lopičić/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track