VUČIĆ SE SASTAO S POMPEOM U VAŠINGTONU: Hvala što nas uvažavaju, Amerika nam je potrebna kao prijatelj FOTO
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

zvanična poseta

VUČIĆ SE SASTAO S POMPEOM U VAŠINGTONU: Hvala što nas uvažavaju, Amerika nam je potrebna kao prijatelj FOTO

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu s američkim državnim sekretarom Majkom Popmpeom.

Nakon sastanka, Vučić je izjavio da postoje neki u međunarodnoj zajednici sa kojima nismo načisto, ali da sa Amerikancima to znamo.

Vučić je pred novinare, inače, izašao sa američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem. Novinarima je preneo i da je zahvalan američkim zvaničnicima na jasnom stavu po pitanju statusa Kosova, kao i na tome što žele da čuju Srbiju i da razumeju srpske probleme.

Vučić se potom oglasio i na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

- Zahvalan sam američkim zvaničnicima na jasnom stavu i na tome što žele da čuju Srbiju i da razumeju naše probleme. Hvala im što nas uvažavaju i pokazuju tu vrstu poštovanja. To je za Srbiju od velikog značaja. Ovde je u pitanju politika postepene izgradnje boljih odnosa, zamolio sam našeg domaćina gospodina Pompea da razumeju poziciju Srbije i da nam pomognu da različitim mehanizmima našu ekonomiju i našu politiku i sve druge sfere unapređujemo zajednički. Da polako gradimo odnose prijateljstva i poverenja. Amerika nam je potrebna kao prijatelj. Važno je da gledamo u budućnost - napisao je Vučić.

(Kurir.rs, Pink.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track