Najnovije vesti

PREMIJERKA UZ KOŠARKAŠKU SELEKTORKU MARINU MALJKOVIĆ: Vlada Srbije će podržati promociju ženskog sporta
Foto: EPA/HAYOUNG JEON

podrška

PREMIJERKA UZ KOŠARKAŠKU SELEKTORKU MARINU MALJKOVIĆ: Vlada Srbije će podržati promociju ženskog sporta

Politika

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će vlada podržati projekat promocije ženskog sporta u Srbiji, koji je inicirala selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković.

Brnabić je u Maloj Remeti, gde je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Marinom Maljković obišla vinariju Deurić, u razgovoru sa polaznicama Akademije mladih SNS, rekla da će taj projekat početi u maju i da je cilj da ženski sport mnogo više zaživi u našoj zemlji.

"Marina je sama napravila projekat, a na nama je da ga podržimo", kazala je Brnabić.

Ispričala je da je selektorku upoznala u Ssangaju prošle godine kada je Maljković otvorila besplatnu školu košarke.

"Poštovanje koje Kinezi imaju prema Marini šalje najlepšu poruku o Srbiji i ogromna je stvar za pozicioniranje naše zemlje u svetu",rekla je Brnabić.

Govoreći o popularnosti ženskog sporta, Marina Maljković je primetila da se za sada na Olimpijske igre u Tokiju plasiralo više sportistkinja nego muških učesnika. Maljković je kazala da je važno da devojčice i žene u Srbiji imaju mogućnost da besplatno treniraju sve vrste sportova.

"Takođe, treba da posvetimo više pažnje i promociji amaterskog bavljenja sportom, pre svega, zbog zdravlja naših devojčica i žena", naglasila je Maljković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/HAYOUNG JEON)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...