PREMIJERKA NA VANREDNOJ SEDNICI SAOPŠTILA NOVE MERE: Bez publike na utakmicama, NEMA ZATVARANJA ŠKOLA (UŽIVO)
Foto: Kurir TV Printscreen

o covidu-19

PREMIJERKA NA VANREDNOJ SEDNICI SAOPŠTILA NOVE MERE: Bez publike na utakmicama, NEMA ZATVARANJA ŠKOLA (UŽIVO)

Politika -

Premijerka Ana Brnabić obraća se javnosti na vanrednoj konferenciji, a prenos možete gledati na Kurir.rs.

- Danas na sednici Vlade donosimo odluku da zabranujemo publiku na fudbalskih utakmicama. Ovo je više psihološki važno, nego što ima stručnog opravdanja, jer se radi o utakmicama na otvorenom!

- Moja molba i u konsultaciji s stručnjacima je bila da, ipak, ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama. Svi su se složili i danas ćemo na sednici vlade doneti odluku da zabranjujemo publiku na fudbalskim utakmicama.

- Stav struke je da nema opravdanja da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete! Ne mogu da donesem odluke suprotno struci! Moguće je da će se ovo promeniti! Pratimo situaciju iz minuta u minut.

- Bićemo spremni za nastavu od kuće!

- Molim roditelje da čuju stav struke, razumemo paniku i zabrinutost! Najpametnije je da čujemo šta struka govori!

- Najkasnije, sastanak na ovu temu imaćemo u ponedeljak!

foto: Kurir TV Printscreen

Epidemilog Predrag Kon kaže da trenutno imamo "relativnu epidemiološku situaciju", i da nema načina da mlade ljude držite mesec i po dana zatvorene! On je tako objasnio stav struke da nije potrebno još uvek zatvarati škole.

- Prevremenih zatvaranjem škola ne dobijamo ništa - dodao je on.

- Bez trunka razmišljanja predložićemo takvu odluku ako budemo sigurni da je svrsishodna. Deca ne prenose koronu, po iskustvima koja su nam prenele kolege iz Kine - kaže on.

U Republici Srbiji do jutros u 8 časova, 13. marta 2020. godine, registrovano je 7 novoobolelih što je ukupno 31 potvrđen slučaj COVID-19.

Do danas u 8 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 20 sati, do jutros u 8 časova, testirani su uzorci 29 osoba od kojih je sedam bilo pozitivno i 22 negativna na novi korona virus.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track