Najnovije vesti

INCIDENT NA KONFERENCIJI BRNABIĆEVE POVODOM KORONE: Novinar iznervirao premijerku, a onda je ONA IMALA PITANJE ZA NJEGA!
Foto: printscreen

nervoza

INCIDENT NA KONFERENCIJI BRNABIĆEVE POVODOM KORONE: Novinar iznervirao premijerku, a onda je ONA IMALA PITANJE ZA NJEGA!

Politika

Jedan od novinara na kraju večerašnjem presu premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara glasno je negodovao što je predviđeno samo jedno novinarsko pitanje, na šta je premijerka, neskriveno iznervirana oštro reagovala pitanjem da li je njegova odgovornost tolika da mu daje pravo da viče.

Pre toga novinarima je rečeno da vremena ima samo za jedno pitanje, jer premijerka i ministar imaju obaveze na daljem praćenju situacije sa koronom i merama koje treba preduzeti. Novinar se, međutim, glasno obratio negodujući, a pozvao se na javnost u čije ime nastupa.

Na to ga je premijerka upitala da li zna ijednu drugu državu u kojoj predsednik ili premijer svako veče izlaze u 18 časova pred građane i odgovaraju na sva pitanja.

"Dva sata svako veče sedimo, slušamo bezbrojna pitanja, i jedno veče kad imamo jednog mrtvog, vi ste u stanju da vičete jer nemate pravo na jedno pitanje, a imaćete odmah sutra u 18 časova. Je l' mislite da je to nedostatak demokratije? Da li mislite da je vaša lična odgovornost takva da odmah galamite?", upitala je Brnabić.

Novinar je na to rekao da on glasno govori, jer "ne ume tiho da priča".

"Stvarno? E svaka vama čast", rekla je na to Brnabić.

Ni ona, ni predsednik Aleksandar Vučić, rekla je, nisu se nigde sakrili.

"Dva sata svaki dan odgovaramo i svako veče, kao i naši stručnjaci i doktori. Je l' mislite da to nije transparentno? Je l' jedno veče ne možemo da kažemo 'Može samo jedno pitanje'? Je l' to previše da tražimo?", upitala je Brnabić i ustala, a konferencija je završena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...