ŽIKA GOJKOVIĆ IZAZVAO POLITIČARE: Svi poslanici, ministri, direktori JP... da daju pola plate za pomoć državi
Foto: EPA/Ilustracija

ko će prihvatiti izazov

ŽIKA GOJKOVIĆ IZAZVAO POLITIČARE: Svi poslanici, ministri, direktori JP... da daju pola plate za pomoć državi

Politika -

Žika Gojković na svom Fejsbuk nalogu pokrenuo je interesantnu inicijativu i predlozio kako da se pomogne Srbiji u ovim teškim trenucima.

Prenosimo post ovog narodnog poslanika u celini:

"Ovo je moj izazov, koji možda nije šaljiv kao većina na FB-u, ali ako ga prihvatimo otvorenog srca, bez predrasuda, mogao bi da bude izuzetno funkcionalan.

Sada je vreme za slogu, za solidarnost i odricanje, zarad onih kojima je pomoć najpotrebnija. Došlo je vreme da pomognemo jedni drugima, ali i državi, da ne padne na kolena. Vreme je da damo koliko možemo, ali i da ne uzimamo od države, što ne moramo.

Zato predlažem da svi poslanici, ministri, državni funkcioneri, direktori JP...i svi drugi koji žele (pogotovo oni koji sede kući, a primaju punu platu, u javnom sektoru), ostave/uplate državnom budžetu samo jednu polovinu mesečne plate (ko želi, može i za više meseci), da bi bilo dovoljno novca za kupovinu medicinske opreme, povećanje plata lekarima, za pomoć posustalim preduzetnicima i privredi i dr.

foto: Printscreen

Ovo je sjajna prilika da pokažemo solidarnost na delu, iako sam svestan/spreman da će biti i onih koji će sve ovo pokušati da obesmisle. Za takve imam sledeću računicu. Naime, ako samo nas 1000 prihvati ovakav izazov, na samo jedan mesec, država bi dobila finansijsku injekciju od preko 500 000 evra, za samo jedan mesec.

Ako bi isto uradili i lokalni funkcioneri (bar oni koji sede kod kuće), rešili bi mnoge probleme, ali i pokazali na delu, da politika i političari služe narodu...i što je takodje važno, da konačno pokažemo jedinstvo, jer zdravlje je iznad svake politike. S obzirom na rečeno, šaljem javni IZAZOV svim političarima i imenovanim licima...i zahvaljujem se unapred na razumevanju, učešću i pomoći.

P.S. Ako neko ima bolju ideju u vezi sa transferom fin. sredstava, neka predloži. U suprotnom, pozivam sve da to učine na način kako sam predložio, a uplatnicu objave na svom FB profilu (od sutra). Nije vreme za tajne i sebičnost, jer duboko verujem da to nije stvar izbora, već stvar odgovornosti. Sada svi imamo priliku da je pokažemo. Svima koji pratite moj rad i moje objave, kao i vašim porodicama želim dobro zdravlje i sreću, da bi što pre pobedili posledice situacije u kojoj se nalazimo.

Kurir.rs

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja