Najnovije vesti

SRBI NA KiM, BEZ BRIGE! Marko Đurić: Spremni za borbu sa korona virusom
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

OBEZBEĐENE NAMIRNICE

SRBI NA KiM, BEZ BRIGE! Marko Đurić: Spremni za borbu sa korona virusom

Politika

Vlada Srbije je preduzela ogromne napore da obezbedi normalno snabdevanje i funkcionisanje zdravstvenih ustanova u uslovima potpune blokade administrativne linije, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

"Uspeli smo da obezbedimo snabdevanje osnovnim životnim namirnicama, ali i da pokrenemo mehanizme naših institucija na terenu u okviru priprema za epidemiju korona virusa. Osigurano je 430 ležajeva u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, dodatno je pripremljen studentiski centar sa 1.600 ležajeva, a slične pripreme su preduzete i na centralnom Kosovu", rekao je Đurić za TV Prva.

On je zahvalio volonterima, više od 1.600 mladih, koji svakodnevno obilaza starije sugrađane širom KiM.

"Apelujem na Srbe na severu KiM da poštuju mere koje je donela Vlada Srbije, da poštuju policijski čas, jer je mera donera radi očuvanja zdravlja. Hrabrost smo pokazali hiljadu puta, a sada je hrabrost da se ostane kod kuće", poručio je Đurić.

On ih je pozvao da ovih dana ne pokazuju manjak strpljenja, zato što direktno zavise životi najstarijih sugrađana od njihovog ponašanja, te napomenuo da to što sada nema zarženih ne znači da ih neće biti narednih dana ukoliko svi budu izašli na korzo u Mitrovicu.

Đurić je primetio da su građani u južnoj pokrajini bili vrlo disciplinovani, navodeći da jeste bilo konfuzije zbog različitih policijskih sati koje je doneo Beograd, odnosno Priština.

"Naša država je propisala policijski čas od pet popodne do 6 ujutro, mislim da ljudi ne treba da imaju dilemu, treba da poštuju policijski čas. Oni koji ne budu poštovali biće suočeni sa merama koje su predviđene za kršenje, ali ne treba da se oslanjamo na kaznene mere već na odgovornost", poručio je Đurić.

On je dodao da je organizovana kompletna zdravstvena mreža u okviru srpskih institucija, a iz Vlade su angažovali i dolazak dodatnih lekara i medicinskog osoblja.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...