VULIN JUTROS U DNEVNIKU: Pobegao iz izolacije pa napao vojnika! Čuo sam se s Vučićem, ovo mi je rekao za Sajam i Valjevo
Foto: Youtube RTS printscreen

tv gostovanje ministra odbrane

VULIN JUTROS U DNEVNIKU: Pobegao iz izolacije pa napao vojnika! Čuo sam se s Vučićem, ovo mi je rekao za Sajam i Valjevo

Politika -

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je jutros u Dnevniku javnog servisa da su, po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa.

Dodao je i da u Kragujevcu jedan muškarac napao vojnika, pa je morala da bude primenjena sila.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se sinoć čuo sa Aleksandrom Vučićem koji je naredio da se u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa, pojačaju mere.

Vulin: SAD odnele pobedu na Kosovu

Ministar je komentarisao i pad vlade Aljbina Kurtija. Prema njegovim rečima, očigledno je u pitanju bio sukob između Amerikanaca i Nemaca. "Grenelova buldožer diplomatija izgleda da je odnela pobedu. A posle Kurtija obično dođe Murti, tako da što se tiče odnosa prema Srbiji ja ne očekujem veliku promenu. Očigledno da su Sjedinjene Američke Države odnele pobedu na Kosovu", ističe Vulin.

Ukazao je da Vojska Srbije obavlja ogroman posao u vreme epidemije i dodao da je na prvom mestu obezbeđenje i organizacija života u prostorima određenim za izolaciju.

Napad na vojnika

Prema njegovim rečima, jedan muškarac kom je u Kragujevcu određena izolacija napao je vojnika. "On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, možda zarazio našeg vojnika", rekao je Vulin.

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan.

"Jel' moguće da ste tako neodgovorni? Napadneš zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo. Naravno da je savladan, sud će odlučivati o kazni. Ali izvinite, u vanrednom stanju napadneš vojnika, pa šta očekuješ", upitao je Vulin.

Kako će izgledati prosto na Sajmu

Kada je reč o Sajmu, gde je vojska pripremila 3.000 kreveta za zaražene sa najblažim simptomima, Vulin je objasnio da će pored kreveta biti postavljene kasete za odlaganje stvari. Postojaće, dodaje, paravani za privatnost, prostor u kom će moći da se gleda televizija.

"Javljaju se preduzeća koje hoće da pomognu – da doniraju punjače, televizore. Biće to pristojan prostor, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel. Mi ćemo učiniti sve da bude pristojno, tu ćemo da se lečimo, a ne da uživamo", napominje ministar odbrane.

Dodaje i da je i Vojna gimnazija adaptirana za prijem ljudi koji trebada budu u samoizolaciji. U ovom trenutku raspolaženo sa ukupno oko 1.000 postelja, kaže Vulin.

"Dobro je u našem sistemu što smo fleksibilni, brzo prepoznamo potrebu i zadovoljavamo tu potrebu. Kineski lekari zadovoljni načinom na koji radimo, brzinom, posebno su zadovoljni Sajmom. Srbija se prilagođava iz dana u dan, menja odluke kad treba", napominje ministar odbrane.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track