SRAMNE LAŽI MILOVOG DIREKTORA: Ambasada Srbije odlučno demantovala tvrdnje da je Srbija zaplenila tri respiratora
Foto: Dado Đilas

kome ovo treba?

SRAMNE LAŽI MILOVOG DIREKTORA: Ambasada Srbije odlučno demantovala tvrdnje da je Srbija zaplenila tri respiratora

Politika -

PODGORICA, - Ambasada Srbije u Crnoj Gori demantovala je informacijau podgoričkih Vijesti prema kojoj su respiratori namenjeni Crnoj Gori oduzeti na graničnom prelazu Dobrakovo.

"Stavljanje ovakvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu kao i na stranu 2. i 3. pod naslovom 'Srbija konfiskovala tri naša respiratora' i dovođenjem u vezu s tim rasta broja obolelih, naneta je velika šteta istini, Republici Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori, a mislimo i samom nezavisnom dnevniku Vijesti, koji je ove navode bez dodatne provere pustio. Ambasada Srbije ni diplomatskim ni bilo kojim putem nije bila obaveštena od strane Crne Gore o ovom pitanju", navedeno je saopštenju Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Ambasada tvrdi da je reč o "netačnim i zlonamernim vestima", čiji je izvor direktor Fonda zdravstenog osiguranja Crne Gore Sead Čirgić.

Navodi se i da je RFZO Srbije prema zakonitoj proceduri i ugovoru respiratore kupio od firme Medical Invovation i u tom Fondu nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom.

O tome su Ambasadu, kako se navodi, detaljno obavestile Uprava carina Srbije i crnogorska kompanija Farmont iz Danilovgrada.

Ambasada RS zamolila je Vijesti, kao i sve medije koju su preneli njihove navode, da prenesu demanti, a na medije je apelovala da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onima koji se tiču osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track