ANA BRNABIĆ TESTIRANA NA KORONU: Posle slučaja u Ministarstvu životne sredine, premijerka na analizama
Foto: Beta/Nenad Petrović

KURIR SAZNAJE

ANA BRNABIĆ TESTIRANA NA KORONU: Posle slučaja u Ministarstvu životne sredine, premijerka na analizama

Politika -

Odgovorno Ana Brnabić i njeni saradnici uradili su test, otkrila je juče
savetnica predsednika Srbije i dodala da misli da su rezultati negativni

Premijerka Srbije Ana Brnabić i njeni saradnici testirali su se na koronavirus. Ovo je danas otkrila Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, koja je rekla i da misli da su rezultati negativni. - Koliko ja znam, jedino je potvrđeno da u kabinetu ministra Trivana ima zaraženih - kazala je Vasiljevićeva.

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Kuriru je juče u više ministarstava nezvanično rečeno da u Vladi Srbije i njenim službama, osim slučaja državnog sekretara iz Ministarstva za zaštitu životne sredine (vidi okvir), nema zaraženih.

foto: Kurir

Ipak, uz već postojeće mere predostrožnosti - da većina zaposlenih radi od kuće, da se nose maske i rukavice, odlučeno je da se sednice Vlade Srbije ubuduće održavaju u zgradi Palate Srbija umesto, kao do sada, u Nemanjinoj 11.

To je odlučeno, navodi izvor našeg lista iz Vlade, jer je nekadašnji SIV prostraniji, pa mogu svi da budu na propisanoj udaljenosti, ali i zbog operativnosti jer se u toj zgradi održavaju i sastanci kriznih štabova. - Poslednje dve sednice Vlade održane su u zgradi SIV. Nije doneta nikakva zvanična odluka o tome, to je interni dogovor.

U SIV se održavaju sednice Vlade, a kabineti su ostali u Nemanjinoj 11 - kaže izvor Kurira i dodaje: - Pored toga što je tamo mnogo veći prostor, pa ljudi mogu da budu na bezbednoj udaljenosti, daleko je prostranije i operativno je mnogo jednostavnije jer su od starta svi sastanci kriznih štabova u toj zgradi.Katarina Blagović

I dalje na Infektivnoj

Državni sekretar Blažić u lošem stanju?

Branislav Blažić (62), državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, koji je zaražen koronavirusom, prema pisanju medija, bori se za život na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, juče je kratko poručio za naš list da se za sve informacije o Blažićevom zdravstvenom stanju obratimo klinici. Ranije, Trivan je kazao da Blažić inače sedi u SIV III, a da je njegov kabinet u Palati Srbija, te da dugo nisu bili u neposrednom kontaktu, kao i da pomenuti državni sekretar nije dolazio na sednice Vlade.

foto: Beta/Nenad Petrović

Kurir/Katarina Blagović

Foto: Beta/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track