OPOZICIONARI VEĆ U KARANTINU: Zdravko Ponoš u bolnici, Savez za Srbiju U IZOLACIJI
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Predostrožnost

OPOZICIONARI VEĆ U KARANTINU: Zdravko Ponoš u bolnici, Savez za Srbiju U IZOLACIJI

Politika -

Opasno: Lideri Saveza su 17. marta imali konferenciju za novinare, a samo nekoliko dana kasnije kod potpredsednika NS, koji je tome prisustvovao, otkriven je koronavirus

Lideri Saveza za Srbiju nalaze se u izolaciji pošto je kod Zdravka Ponoša, potpredsednika Narodne stranke, jedne od članica ove organizacije, potvrđen koronavirus, saznaje Kurir.

Savez za Srbiju je 17. marta održao konferenciju za novinare, a pred novinarima se, uz Dragana Đilasa, predsednika SSP, Borka Stefanovića, potpredsednika SSP, Zorana Lutovca, predsednika DS, i Janka Veselinovića, predsednika Pokreta za preokret, pojavio i Zdravko Ponoš. Nekoliko dana kasnije Ponoš i njegova supruga su hospitalizovani, oboje su pozitivni na koronavirus i, iako su se ostali opoziconari pridržavali preporuka lekara - nisu se rukovali, držali su propisanu udaljenost, rešili su da ostanu kod kuće i prate eventualne simptome.

foto: Screenshot

- Od konferencije je prošlo 14 dana, niko nema simptome, pridržavali smo se uputstava lekara, ali i ono malo izlazaka iz kuće smo proredili, gotovo ukinuli - kaže za Kurir jedan od lidera Saveza i dodaje:

- Uoči te konferencije je dezinfikovana zgrada, niko se nije rukovao, pridržavali smo se preporuka o udaljenosti, tako da gotovo da i ne postoji mogućnost da se neko zarazio. Ipak, nije svejedno kad čujete da ste bili u istoj prostoriji sa osobom koja je zaražena.

foto: Dragan Đilas

Ponoš nije odgovorio na SMS sa pitanjima, a naš izvor iz Saveza kaže da su on i njegova supruga stabilno.

Janko Veselinović u razgovoru za Kurir kaže da nema bojazni da je Ponoš nekog zarazio jer su se strogo pridržavali saveta lekara prilikom organizacije pomenute konferencije. - Mi smo se pridržavali svih mera i saveta lekara. Ne znamo da li je Zdravko tada bio bolestan (ili se kasnije zarazio), ali su sve mere preduzete. Nema bojazni, svi se osećamo dobro - kaže Veselinović.

Dragan Đilas, Borko Stefanović i Zoran Lutovac nisu odgovarali na pozive Kurira. Boško Obradović, lider Dveri, iako nije bio prisutan na pomenutoj konferenciji, već njegov predstavnik iz stranke, takođe nije odgovarao na pozive, kao ni na SMS sa pitanjima.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track