VLADA SRBIJE ODRADILA JE ODLIČAN POSAO: Dačić dobio pismo zahvalnosti od ambasadora nordijskih zemalja
Foto: Nemanja Nikolić

ZAHVALNI NA ORGANIZACIJI LETA

VLADA SRBIJE ODRADILA JE ODLIČAN POSAO: Dačić dobio pismo zahvalnosti od ambasadora nordijskih zemalja

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio je pismo zahvalnosti od ambasadora Švedske, Danske, Finske i Norveške povodom ponude da se avionom Er Srbije, koji je išao po građane Srbije u Stokholm, vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji nakon proglašenja vanrednog stanja zbog izbijanja epidemije virusa Covid-19.

Ambasadori u pismu navode da su se njihovi građani juče vratili svojim kućama i da su zahvalni na tome, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasadori su zahvalili Vladi Srbije na organizaciji leta i istakli odličnu saradnju i susretljivost Protokola Ministarstva spoljnih poslova, te službenika Dragana Petrovića lično.

"Pored toga, želimo i da naglasimo da je i osoblje aerodroma i granične policije na aerodromu 'Nikola Tesla' rešavalo često teška pitanja na veoma profesionalan i kooperativan način što će svakako pamtiti ne samo nordijske ambasade već i sami putnici", navodi se u pismu.

Ambasadori navode da su iz razloga medicinskih potreba granice ponovo pojavile širom Evrope, ali da je ovo samo privremeno stanje.

"Gestovi pomoći i saradnje u rešavanju ovog izazova za sva naša društva ostaće duže urezani u našem sećanju nego aktuelne restriktivne mere", navodi se u pismu koje su potpisali ambasador Švedske Jan Lindon, ambasador Danske Anders Kristian Hougard, ambasador Finske Koji Lahdevirta i ambasador Norveške Jorn Eugen Gjelstad.

(Kurir/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track