UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA POZIVA VLADU: Sprečite neodgovorno delovanje pojedinih sveštenika SPC
Foto: Filip Plavčić

"PONAŠANJE DELA SPC OPASNO"

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA POZIVA VLADU: Sprečite neodgovorno delovanje pojedinih sveštenika SPC

Politika -

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od državnih organa da spreče, kako navode, "krajnje neodgovorno i nezakonito delovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne crkve" (SPC).

Politički savez koji čine Srbija 21, Vojvodjanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, naveo je da su mediji ranije danas preneli da je u svojoj propovedi vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, naglasivši da je "sveta pričest najbolji lek" a "crkva najbolja bolnica".

"U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mera Vlade, ponašanje dela SPC je neodgovorno i opasno. Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici pomažu stvaranje uslova za širenje virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugradjana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države", naveo je UDS.

UDS je pozvao Vladu i ostale nadležne da reaguju na takve pojave jednako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj "Gazeli", šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track