Najnovije vesti

OČAJNIK: Aljbin Kurti nije ukinuo takse, sveti se za smenu!
Neposlušan... Aljbin Kurti, Foto: Profimedia

Podlo

OČAJNIK: Aljbin Kurti nije ukinuo takse, sveti se za smenu!

Politika

Ovim je bacio rukavicu u lice specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu, ali i svim zemljama Kvinte

Potez tehničkog tzv "kosovskog premijera" Aljbina Kurtija da, uz uslove i oročavanje, ukine takse na srpsku robu predstavlja početak njegove sulude, ali i opasne osvetničke misije, ocenjuju sagovornici Kurira.

foto: Dado Đilas

Politički analitičar Dušan Janjić kaže za naš list da Kurti, posle smene, pokušava da se sveti i svom narodu i Americi.

- On igra opasnu igru: direktno se sveti većini u skupštini koja ga je smenila, a to znači i celom Kosovu. Ovim je bacio rukavicu u lice specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu, ali i svim zemljama Kvinte. Kurtijev potez ne samo da ne doprinosi nastavku dijaloga Beograda i Prištine nego i onemogućava bilo kakvu normalizaciju u ekonomiji - objašnjava Janjić i napominje da su takse pogubne i za kosovsku privredu.

foto: Stefan Jokić

I predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Kurtijeva odluka ni za pedalj nije pomerila blokirani dijalog.

- Srbija traži bezuslovno ukidanje takse, a isti stav ima i Vašington - podseća on.

Kurti je kao v. d. tzv. "premijera" rekao da od 1. aprila na snagu stupa odluka vlade o ukidanju takse i uvođenju reciprociteta do 15. juna, kada će proceniti efekat te mere. Međutim, takse nisu u potpunosti ukinute.

Kurir.rs/ I. K.  Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...