Grubješićeva: Dijalog s Prištinom podići na viši nivo

Grubješićeva: Dijalog s Prištinom podići na viši nivo

Politika -
Dijalog će se voditi na najvišem nivou i predsednik, premijer i visoki državni funkcioneri će o tome odlučivati, rekla je potpredsednica vlade

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas da će dijalog Beograda sa Prištinom biti podignut na viši nivo, ali nije mogla da precizira kada će razgovori biti nastavljeni.

Ona je za Radio-televoziju Srbije rekla da bi bilo dobro da neko iz tima za evropske integracije učestvuje u tim pregovorima s obzirom na to da je dijalog jedan od uslova za približavanje Srbije Evropskoj uniji.

"Ne mogu da kažem u kojoj meri ću ja ili neko drugi iz tima za evropske integracije biti uključen u dijalog, ali to bi bilo dobro. To jeste uslov za dobijanje datuma za pregovore s EU. Dijalog će se voditi na najvišem nivou i predsednik, premijer i visoki državni funkcioneri će o tome odlučivati", rekla je Grubješićeva.

Ona je navela da su Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 svi koji budu učestvovali u pregovorima ograničeni i da znaju tačno dokle mogu da idu i dodala da taj proces ipak treba da bude transparentniji i otvoreniji.

Govoreći o tome šta sve čega vladu, ona je navela da će reformom koja predstoji za mesec dana biti smanjen "krater" u budžetu i podsetila da je počelo otvaranje afere oko situacije u Agrobanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track