GRADONAČELNIK BIŠEVAC JASAN: Pomoć Pazaru u pravi čas, nema mesta politikanstvu!
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

poseta predsednika novom pazaru

GRADONAČELNIK BIŠEVAC JASAN: Pomoć Pazaru u pravi čas, nema mesta politikanstvu!

Politika -

NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac saopštio je danas da je razrešio dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara.

foto: Printscreen

Do smene je došlo pošto je Ašćerić juče, a posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučia Novom Pazaru, na svom Fejsbuk profilu napisao da je čin Vučića - "brutalna politička kampanja". - Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za naš grad je, u ovim teškim trenucima, značila puno a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene.

Svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost - stoji u saopštenju gradonačelnika Novom Pazara.

- Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika. U isto vreme, poštujući naš potpisani sporazum pozivam Starnku demokratske akcije da predloži drugoga kandidata za ovu odgovornu i važnu funkciju.

Novi Pazar kao i ceo svet preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi - stoji u saopštenju gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track