KOALICIJA ZA KRALJEVINU SRBIJU ZAHTEVA: Strane fabrike koje otpuštaju radnike da vrate subvencije državi
Foto: Sonja Spasić

RUMA KAO PRIMER

KOALICIJA ZA KRALJEVINU SRBIJU ZAHTEVA: Strane fabrike koje otpuštaju radnike da vrate subvencije državi

Politika -

BEOGRAD - Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju" koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista, poziva Vladu Srbije da insistira na tome da svi strani investitori koji u toku vanrednog stanja otpuštaju radnike vrate subvencije koje su im date.

"Kada su dobijale desetine hiljada evra po radnom mestu iz budžeta Srbije, strane kompanije su garantovale da će ljudi imati posao, a danas kad je najteže dele otkaze. Država je, iako se koalicija 'Za Kraljevinu Srbiju' tome protivi, podržala strane investitore i davala vrlo visoke subvencije najviše zbog poslova za naše radnike. Upravo garancija da neće biti otpuštanja bila je uvek na prvom mestu. Međutim, neke kompanije to očigledno krše i zbog toga treba da vrate ogromni novac uložen u njihovo otvaranje, koje država odmah treba da preusmeri u pomoć onima koji su ostali bez posla", poručio je lider koalicije "Za Kraljevinu Srbiju" i predsednik POKS, Žika Gojković.

Jedan od najočiglednijih primera je kompanija Hačinson iz Rume, koja je za samo sat vremena otpustila oko 300 ljudi. "Za Kraljevinu Srbiju" će nastaviti da insistira na tome da se ovim, ali i svim drugim ljudima koje su poslodavci ostavili na cedilu, pomogne na svaki mogući način.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track