ČESTITKE SRPSKIH POLITIČARA ZA NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Samo da se ne ponovi ovakav Vaskrs!
Foto: Kurir

IZ KARANTINA

ČESTITKE SRPSKIH POLITIČARA ZA NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Samo da se ne ponovi ovakav Vaskrs!

Politika -

Pojedinci se šale i da će „silom prilika“ biti za praznik s porodicom, poput šefa diplomatije Ivice Dačića, ali se brzo ispravio - „da bi tako i inače trebalo da bude, čak i da nije vanredno stanje zbog koronavirusa“

Političari najveći hrišćanski praznik provode, kao i cela Srbija, u karantinu, u najužem krugu porodice, a građanima poručuju da ga proslave u miru, te da se nadaju da se ovakav Vaskrs više nikad neće ponoviti.

Pojedinci se šale i da će „silom prilika“ biti za praznik s porodicom, poput šefa diplomatije Ivice Dačića, ali se brzo ispravio - „da bi tako i inače trebalo da bude, čak i da nije vanredno stanje zbog koronavirusa“.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

OSTANIMO SNAŽNI

foto: Aleksandar Jovanović

- Svima želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i da nas u ovom kriznom periodu ljubav, tolerancija i zajedništvo koje Uskrs simbolizuje ohrabre da ostanemo snažni, samodisciplinovani, da čuvajući sebe sačuvamo druge ljude. Jedino tako, s verom u srcu i dobrim mislima, prebrodićemo ovaj težak period sa što je moguće manje posledica, pa ćemo se ponovo družiti i praznovati onako kako smo navikli po našim dobrim običajima.

Milan Krkobabić, ministar bez portfelja

MIR I BLAGOSTANJE

foto: Marina Lopičić

- Ovaj radosni praznik, štiteći svoje zdravlje i zdravlje drugih, proslavljamo u svom domu s nesmanjenom verom i nadom da ćemo zajedničkim snagama, optimizmom, ljubavlju i praštanjem izgraditi bolje temelje za život sadašnjih i budućih pokolenja. Neka Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje.

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

NIKAD VIŠE OVAKO DA SLAVIMO

foto: Dado Đilas

- Iskreno se nadam da u ovakvim okolnostima više nikad nećemo dočekati Vaskrs. Mislim da nikome ovaj Vaskrs neće biti isti kao bilo koji ranije, pre svega zbog okolnosti u kojima ga dočekujemo. Svakako ćemo ga obeležiti u skladu sa situacijom u kojoj smo.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

ODOLETI ISKUŠENJIMA

foto: Zorana Jevtić

- Ovaj Uskrs provešću u svom petočlanom domaćinstvu, sa suprugom i ćerkama, a sa roditeljima, rođacima i prijateljima bićemo u srcu i mislima. Apelovao bih na građane da u ovo doba epidemije odole iskušenju da se fizički okupe sa svojim bližnjima, jer Uskrs ima to svojstvo da nas povezuje na daljinu.

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije

MOLITVA U DOMOVIMA

foto: Stefan Kojić

- Neka nam radost Vaskrsa, koji simbolizuje pobedu života, ulije snagu i optimizam da zajedno prebrodimo iskušenja pred nama, s kojima se danas suočava ne samo Srbija već i čitav svet. U nadi da ćemo zajedno odgovornim ponašanjem i brigom za sve ljude prevazići izazove, pozivam vas da Vaskrs provedete u molitvi i u svojom domu. Hristos vaskrse.

Ivica Dačić, šef diplomatije i potpredsednik Vlade

DA POBEDIMO ĐAVOLJI VIRUS

foto: Marina Lopičić

- Silom prilika zbog pandemije ovaj Vaskrs će biti u znaku porodice, što bi inače trebalo da bude i bez ovih vanrednih mera svake godine, jer bi Božić i Vaskrs trebalo da provodimo sa svojom porodicom. Želim svima da pobedimo ovaj đavolji virus. A ja po kući nisam od neke koristi.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track