VUČIĆ ISPRATIO MEDICINSKU OPREMU ZA RIM: Pobedićemo zajedno, hrabro Italijo, Srbija je uz vas! (VIDEO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Kurir

POMOĆ PRIJATELJSKOM NARODU

VUČIĆ ISPRATIO MEDICINSKU OPREMU ZA RIM: Pobedićemo zajedno, hrabro Italijo, Srbija je uz vas! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Covid-19 koju Srbija donira Italiji.

NAJVAŽNIJE IZ OBRAĆANJA PREDSEDNIKA:

12.41 - Prenosim vam pozdrave i zahvalnost predsednika Serđa Matarele. Materijal koji danas šaljemo u Rim biće od velike koriste onima koji su svaki dan u bolnicama, gde spasavaju ljudske živote, poručio je Lo Kašo i dodao:

"Živela Srbija, živela Italija".

12.37 - Italijanskom narodu, koji nam je blizak i koji nas voli, pružamo podršku u teškom trenutku. Kada čujemo da je 400 ili 500 ljudi umrlo tog dana u Italiji, to nije normalno. Naša pomoć nije mala. Mi smo ovu robu kupili od novca građana Srbije. Italiji je ova oprema mnogo potrebnija. Možda smo mogli i više, ali male zemlje kakva je Srbija, važan je gest da pokažemo koliko volimo Italiju. U ime Srbije narodu Italije izjavljujem saučešće za sve preminule. Živelo prijateljstvo Srbije i Italije.

1 / 9 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.35 - Karlo, ispravite me ako nešto pogrešim, rekao je Vučić dok je na jednom paketu pisao poruku italijanskom narodu:

"Pobedićemo zajedno, hrabro Italijo, Srbija je uz vas"!

12.34 - Posebno mi je drago što je Lo Kašo prvi put demonstrirao zavidno znanje srpskog jezika.

1 / 4 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.33 - Italija i Srbija su prijateljske zemlje. Situacija u Italiji je bolja, ali nam i dalje treba pomoć. Hvala predsedniku Vučiću, rekao je Lo Kašo na srpskom jeziku.

12.32 -Vama iz Er Srbije želim da zahvalim na svemu što se učinili. Ne brinite, vaša budućnost i vaše plate su zagarantovane.

12.30 - Hvala, srećan sam što možemo da pomognemo našim prijateljima Italijanima. Ljudi, mi zaboravljamo, kada smo 2014. imali poplave, Italijani su nam među prvima pomogli. U toj zemlji živi desetine hiljada naših ljudi...

Pomoć je otpremljena sa Aerodroma "Nikola Tesla", gde se uz predsednika Vučića našao i ambasador Italije u Srbiji Karlo lo Kašo.

Prema Italiji danas lete četiri aviona Er Srbije, a sutra i prekosutra još po dva.

Pomoć se sastoji od epidemioloških i hirurških maski, rukavica, epidemioloških odela...

Opremu će u Rimu dočekati ministar spoljnih poslova te zemlje Luiđi di Majo, kome će donaciju lično uručiti srpska ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja se našla u jednom od aviona.

1 / 9 Foto: Kurir

Predsednik Vučić je juče, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.

"Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči", rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neophodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track