Najnovije vesti

Vučić: Radim 15 sati dnevno

Novopečeni član Vlade otkrio

Vučić: Radim 15 sati dnevno

Politika
20:54h
Prvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala kaže da njegov radni dan traje od 7 do 22.30

BEOGRAD - Tajna uspeha.- Radim od sedam ujutru do 22.30 svakog dana. Dok budem mogao da izdržim. Kad ne budem mogao da izdržim, od nečega ću da odustanem ili da se sklonim. Zasad još mogu. Zdravlje mi nije najsjajnije, ali trenutno mi je nekih 15 sati radnog vremena sasvim u redu - rekao je Aleksandar Vučić, objašnjavajući kako uspeva da se nosi sa svim obavezama na dužnostima ministra odbrane i prvog potpredsednika Vlade zaduženog za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala.Vučić je rekao da u vojnoj i odbrambenoj politici neće biti nikakvih promena.- Naša vojska neće biti članica nijednog vojnog saveza, ali jesmo članica Partnerstva za mir i nastavićemo da razvijamo saradnju predviđenu tim partnerstvom, poštujući Ustav - rekao je Vučić i dodao da VS ima dobru saradnju sa SAD, ali da će Ministarstvo nastojati da unapredi saradnju i s Rusijom.Vučić je naveo da će u VS i Ministarstvu biti kadrovskih promena, ali je naglasio su on i predsednik Srbije Tomislav Nikolić zadovoljni načinom na koji posao obavlja načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.Najavio je i da će u septembru biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, čemu će prethoditi razgovor predsednika Srbije sa svima kako bi se postigao konsenzus o Kosovu.(B. B.)

Rodić dobar za šefa BIAVučić je rekao da će nov direktor BIA biti izabran na sednici Vlade u četvrtak. Upitan da li će to biti generalni sekretar predsednika Srbije Nebojša Rodić, odgovorio je da ne misli da bi to bilo loše rešenje.- Radi se o vrhunskom pravniku. Važno je da sve aktivnosti BIA budu u okviru Ustava - rekao je Vučić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja