REBIĆ: Imenovan sam odlukom Vlade, nakon javnog konkursa! O RADU DIREKCIJE POLICIJE GOVORE REZULTATI
Foto: Marina Lopičić

reagovanje na prozivke

REBIĆ: Imenovan sam odlukom Vlade, nakon javnog konkursa! O RADU DIREKCIJE POLICIJE GOVORE REZULTATI

Politika -

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić ukazao je danas, povodom navoda Dragana Đilasa, da kao policijski službenik, profesionalac u Ministarstvu unutrašnjih poslova radi već punih 28 godina, te da je za direktora policije imenovan odlukom Vlade, nakon javnog konkursa.

"Ne želim da ulazim u raspravu sa političarima, poput Đilasa, i time budem uveden u njihove intrige i manipulacije, jer smatram da o radu Direkcije policije, a samim tim i o mom ličnom radu, jedino treba da govore i svakako najbolje govore rezultati. Rezultati koji su ostvareni u prethodnom periodu, po mom ličnom ubeđenju, su na korist i zadovoljstvo ogromnog dela građana Srbije, koji žele da žive u bezbednoj državi", naveo je Rebić u pisanoj izjavi.

U prilog svojim navodima, Rebić je podsetio da broj izvršenih krivičnih dela u Srbiji beleži konstantan pad iz godine u godinu i da je u 2019. bio ubedljivo najmanji u poslednje dve decenije.

Istovremeno, količina oduzetih narkotika na teritoriji Srbije bila je, podseća Rebić, takođe rekordnih 7,3 tona, što je za 460 odsto više u odnosu na 2009. godinu, kada je zaplenjeno 1,3 tona narkotika. Svi ovi rezultati su svakako proizvod rada policije u borbi protiv kriminala, napomenuo je dorektor policije.

"Naša borba protiv dilera droge je apsolutno profesionalna i ne poznaje bilo kakavu zaštitu prema bilo kom narko-dileru, bez obzira na njegovu pripadnost klanu ili njegovo političko opredeljenje. I tako će biti i ubuduće", poručio je.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas je na fejsbuk stranici te stranke objavio video izjavu u kojoj iznosi optužbe na račun rada sprske policije i direktora Vladimira Rebića tokom vanrednog stanja, kao i zbog toga što su hapsili građane koji lupaju u šerpe i penzionere koji su izlazili za vreme policijskog časa umesto, kako kaže, da su hapsili narkodilere.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track