MILOŠ JOVANOVIĆ: Rezolucija 1244 SB UN jedini okvir za rešenje kosovskog pitanja
Foto: Beta/ Milan Obradović

JEDINI VAŽEĆI DOKUMENT

MILOŠ JOVANOVIĆ: Rezolucija 1244 SB UN jedini okvir za rešenje kosovskog pitanja

Politika -

BEOGRAD - Član predsedništva Pokreta Metla 2020 i predsednik DSS Miloš Jovanović kazao je danas da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) jedini okvir za rešenje kosovskog pitanja i dodao da svaka relativizacija te rezolucije ;dovodi u opasnost očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je Rezolucija 1244 SB UN usvojena nakon završetka ratnih dejstava u odbrani SRJ, odnosno Srbije od NATO agresije i da ona predstavlja okvir "ne samo za proces ;pregovora izmedju Beograda i Prištine, već i isključivi okvir za ;postizanje konačnog rešenja".

"Zasnovana na međunarodnom pravu, Rezolucija 1244 SB UN garancija ;je stabilnosti na Balkanu, kao i očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i kao takva mora imperativno ;ostati na snazi", naveo je Jovanović.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar ;Bocan-Harčenko izjavio je da definitivno rešenje kosovskog pitanja treba da bude utvrdjeno u Savetu bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) donošenjem nove rezolucije koja bi zamenila važeću Rezoluciju 1244.

"Nepromenljiva pažnja SB UN prema kosovskoj tematici jedan je od preduslova regulisanja problema", rekao je ;Bocan-Harčenko za današnje izdanje lista Politika.

(Kurir.rs / Beta )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track