Najnovije vesti

RAZIŠLE SE I PRISTALICE SNS I POKRETA DVERI: Zbog napete atmosfere, žandarmerija odrzavala red!(FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

PROTESTI

RAZIŠLE SE I PRISTALICE SNS I POKRETA DVERI: Zbog napete atmosfere, žandarmerija odrzavala red!(FOTO, VIDEO)

Politika

Pristalice Srpske napredne stranke, ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se nešto pre 21.30, a saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

Na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on će tu ostati do ponoći, a ujutru nastavlja štrajk.

Tu su i dalje poslanici SNS, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je kazao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu, i da on nije tu zbog performansa, već kako bi apelovao na tužilaštvo da radi svoj posao.

Njegova stranačka koleginica Sandra Božić je rekla da će prekinuti štrajk glađu.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Među poslanicima SNS su i Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, kao i Marijan Rističević, koga su u petak pristalice Dveri napale prilikom ulaska u dom Narodne skupštine.

Jedan broj pripadnika policije napustio je prostor ispred Skupštine Srbije, dok je jedan broj njih ostao da obezbeđuje zgradu. Ograda koja je postavljena juče, koja je razdvajala poslanike i okupljene građane, i dalje se tu nalazi. Polako odlaze i medijske ekipe, koje su od jutros pratile zbivanja.

Pripadnici Žandarmerije, koji su u jednom trenutku razvojili dve grupe građana, takođe su otišli.

Simpatizeri SNS uzvikuju "Aco Srbine", "Boško fašisto" i "Đilase lopove", a tu je i manji broj okupljenih koji pružaju podršku predsedniku Dveri Bošku Obradoviću, koji uzvikuju "Boško Srbine".

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Da podsetimo večeras Ispred Skupštine Srbije su i pripadnici Žandarmerije, koji su oko 18.35 sati došli i rasporedili se tako da razdvajaju pristalice Srpske napredne stranke i pokreta Dveri, koji ispred parlamenta daju podršku šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću i poslanici te stranke Sandri Božić, odnosno predsedniku pokreta Dveri Bošku Obradoviću, koji su od juče u štrajku.

IOo 19 sati došle je i veća grupa pristalica Srpske napredne stranke, koji daju podršku Martinoviću i Sandri Božić, koji od juče štrajkuju glađu zbog nepostupanja tužilaštva u slučaju Marijana Rističevića, koga je u petak ispred Skupštine Srbije napala grupa pristalica Boška Obradovića.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pored Martinovića i Sandre Božić ispred parlamenta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečić, Blagomir Orlić, Vladimir Đukanović, Aleksandar Marković, ali i socijalista Đorđe Milićević.

Na stepeništu, preko puta naprednjaka, i dalje je Boško Obradović, danas popodne u društvu stranačke koleginice Marije Janjušević. Obradović od juče štrajkuje glađu, a svoju odluku o štrajku najpre je obrazložio kao podršku poslaniku Ševarliću, koji je na taj način protestovao zbog politike vlasti prema pitanju KiM, a kasnije - zahtevom da se odlože izbori, zakazani za 21. jun.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Podršku poslanicima SNS-a danas su dali i ministar Zoran Đorđević i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji su ih obišli. Ispred parlamenta je prisutna i policija, a građani se nalaze iza ograde koja je i danas ispred parlamenta. Sve veći broj građana je i u Pionirskom parku, preko puta zgrade Skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...