VUČIĆ: Nikad nisam čuo za opoziciju koja želi da izbori budu nikad, ili mesec posle nikad
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nema ucena

VUČIĆ: Nikad nisam čuo za opoziciju koja želi da izbori budu nikad, ili mesec posle nikad

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić večeras je podsetio da su izbori trebali da budu početkom marta, ali da je prihvatio molbu da se odlože, te su bili zakazani za 26. april. Dodaje da mu "ne pada na pamet" da prihvata bilo čije ucene.

"Pomerili smo izbore još dva meseca zbog epidemije virusa korona. Šta, ljudi, želite? Nekada smo se u opoziciji borili da izbori budu što pre. Nikada nisam čuo da se neko u opoziciji bori da izbori ne budu nikada, ili mesec posle nikada. Izbori su tu, u politici nema kuknjave i moljakanja, već da se borite za svoje ljude, da pokažete planove i programe", zaključio je on.

Ne pada mi na pamet da prihvatam bilo čije ucene, naveo je Vučić.

"Prvo su govorili da će neko da me natera iz Evrope, pa odavde, odande. Srbija je suverena i nezavisna zemlja, slobodarskog duha. U Srbiji ustav i zakon propisuje kada su izbori", dodao je predsednik Srbije.

Pozvao je sve političke aktere da uzmu učešće na izborima.

"Želim im fer, dobru, demokratsku kampanju. Molim ih da ne učestvuju u bilo kakvom nasilju, jer, bez obzira na partijsku pripadnost, svaki nasilnik biće kažnjen. Može da pripada bilo kojoj vladajućoj stranci - biće kažnjen, može da pripada bilo kojoj opozicionoj stranci - biće kažnjen", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše ponašanje pojedinih opozicionih lidera i štrajk glađu Boška Obradovića, on je rekao da neće da koristi konferencije u Predsedništvu kao stranačku tribinu.

"Istupio sam kao predsednik Srbije, koji je više kritikovao svoju stranku, nego sve druge", naglasio je Vučić.

Te ljude, kaže, beskrajno voli, misli da su pošteni i pristojni. One druge, kaže, neće da pominje.

"Što se tiče razloga (za štrajk), razlog su imali Aleksandar Martinović i Sandra Božić, ali koliko god puta rekli da to nije pritisak na tužilaštvo, ne mogu da se saglasim. Moj posao je da štitim institucije", rekao je predsednik.

Govoreći o štrajku glađu poslanika Miladina Sevarlića, on je rekao da je Ševarlić "naseo na laž tajkunskih medija, koji su nešto falsifikovali".

Motive štrajka Boška Obradovića , kako je rekao, nije razumeo, ni da li štrajkuje ili ne.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track