BOŽOVIĆ: Izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija i sveštenstva SPC
Foto: Beta/Emil Vas

reakcija

BOŽOVIĆ: Izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija i sveštenstva SPC

Politika -

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božovičh izrazio je duboko žaljenje zbog hapšenja vladike Joanikija i sedam sveštenika SPCi istakao da je njegova dužnost da unapređuje saradnju dveju država, uprkos izazovima sa kojima se danas suočavamo.

Božović je u razgovoru sa liderom Demokrata Aleksom Bečićem rekao da je pre svega reč o unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore na planu ekonomske, privredne, naučne, tehnološke i kulturne saradnje, a naročito saradnje na planu integracija obe države u Evropsku uniju.

Kako je saopšteno iz stranke Demokrata, sagovornici su se složili da treba raditi na prevazilaženju problema koje imaju studenti iz Crne Gore u Srbiji, a Božović je istakao da se aktivno radi na prevazilaženju postojećih prepreka.

"Sledeći zajedničko saopštenje predsednika Republike Srbije i njegove svetosti patrijarha Irineja, izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija, i uverenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem roku", naveo je Božović, saopšteno je iz stranke Demokrata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Beta/Emil Vas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track