SRBIJA ŽELI DA SE REVANŠIRA RUSIJI NA POMOĆI OKO KORONE Vučić poručio Putinu: Spremni smo da pomognemo koliko možemo!
Foto: EPA / ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL, Nemanja Nikolić

pomoć u nevolji

SRBIJA ŽELI DA SE REVANŠIRA RUSIJI NA POMOĆI OKO KORONE Vučić poručio Putinu: Spremni smo da pomognemo koliko možemo!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i poručio da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv kovida-19.

Vučić je Putinu izrazio saosećanje zbog žrtava kovida-19 u Rusiji, kao i nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom korona virusa i što je pre moguće vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

U saopštenju se navodi da je Vučić obavestio Putina da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruije koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja korona virusa i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

Vučić je Putina obavestio i o svim događajima u regionu, od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Predsednici su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ta pravoslavna svetinja, uz pomoć Rusije, bila završena kako je planirano.

Vučić i Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

U saopštenju se navodi i da je Vučić iskazao zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, dostojno obeležen i što srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track