VUČIĆ: Jesmo li ikada dobili išta loše od Mađara? Orban je pred celom EU rekao da im je Srbija potrebna!
Foto: Zorana Jevtić

jasno i glasno

VUČIĆ: Jesmo li ikada dobili išta loše od Mađara? Orban je pred celom EU rekao da im je Srbija potrebna!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ga ne interesuje da li će ga neko kritikovati ili hvaliti zbog dobrih odnosa koje Srbija ima sa Mađarskom, istakao da je njegov posao da radi ono što je dobro i u interesu građana Srbije.

"Ako hoćete klimoglavce, koji će da služe interesima drugih, izaberite ih za mesec dana na izborima. Dok sam predsednik, Srbija će biti poštovana, i rukovoditi se interesima građana", rekao je Vučić.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

"Hoću da pitam građane Srbije, jesmo li mi dobili nešto loše od Mađarske ili od Mađara koji žžive u Srbiji? Je l' znate neku zemlju koja je bila glasnija da zaštiti Srbe na Kosovu i u regionu? Kada je Mađarska bila protiv nas u evropskim i svetskim forumima? Je l' znate neku zemlju koja je više ulagala u Srbiju poslednjih godina?", upitao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, na pitanje šta od Mađarske možemo da očekujemo - podršku ili ograničenja, imajući u vidu zamerke koje Brisel upućuje Budimpešti.

Vučić je istakao da je naučio da njemu takva pitanja postavljaju u velikim zemljama, gde misle da imaju pravo da nam čitaju lekcije.

On je poručio da su naši mađarski prijatelji uradili sve najbolje prema Srbiji i da on zato neće da se povinuje nekim anarho liberalnim krugovima, već se rukovodi interesima građana i neće da govori protiv Mađarske.

On je ukazao i da nema nikoga kao što je Orban ko je toliko truda uložio da se isprave istorijski odnosi Srba i Mađara, i zato imamo mir i najbliže odnose između naših naroda.

Vučić je istakao i da u sportu takođe navija za Mađarsku, jer oseća ko su ljudi koji pomažu Srbiji.

Napominje da je na nedavnoj zagrebačkoj konferenciji Orban bio jedini koji je rekao tri puta da je Srbija potrebnija EU, nego obrnuto, "slušali su ga svi i Merkel i Makron".

"Nemojte da vam kažžem za šta su nas napadali, mi smo u čudu gledali šta se dešava...", primetio je Vučić.

"Ako hoćete da birate klimoglavce, koji neće služžiti Srbiji, već nekim stranim služžbama, izaberite ih za mesec dana slobodno", ističe Vučić i dodaje: "Znam ja ko pomažže, a ko odmažže, ali neću da kažžem sada".

Podržavaju nas i drugi, ali ko će to da kaže na takvom skupu, primećuje Vučić i podseća da je i mađarski ministar Peter Sijarto branio Srbiju kada su u pitanju prava nacionalnih manjina.

"Mađari su najveća nacionalna zajednica u Srbiji. On je rekao sve najlepše , deset puta ponovio", kazao je Vučić.

"Ja treba da kazem nesto loše...? Neću, i šta mi ko može. Možete samo da me pobedite na izborima. Nađite ko će da se dodvorava svetskim časopisima", rekao je Vučić.

On je dodao da želi da se hvali najbrže rastućim ekonomijama, i ako to bude mađarska čestitaće kaže Orbanu.

Naše stope rasta su među najboljima u Evropi, i mnogo toga ne bismo mogli bez ovakvog suseda.

"Nagledao sam se svega po svetu, znam ja i ko pomaže i ko ne pomaže dovoljno. Sa prijateljima iz Mađarske uvek od pomoći i iskreni prema Srbiji. Zato ćemo i mi uvek pokazati fer odnos", rekao je Vučić.

Kaže da je srećan i što nikada manje incidenata u Vojvodini nije bilo.

Takođe predsednik kaže da bez mađarske podrške ne bi mogli da naučimo kako da dođemo do aparata za borbu protiv korone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track