SITUACIJA U DEMOKRATSKOJ STRANCI SE NE SMIRUJE: Lutovac podneo prijavu protiv Aleksandre Jerkov!
Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić

Saznajemo

SITUACIJA U DEMOKRATSKOJ STRANCI SE NE SMIRUJE: Lutovac podneo prijavu protiv Aleksandre Jerkov!

Politika -

Iako je grupa nezadovoljnih u stranci pristala na kompromis da se sednica GO održi tek 31. maja, šef demokrata krenuo u obračun sa istaknutim članovima

U Demokratskoj stranci se ne stišava bura - sednica Glavnog odbora će ipak biti održana 31. maja, a pokušaj dela nezadovoljnog članstva da sednicu sazove ranije završio se prijavom protiv potpredsednice stranke Aleksandre Jerkov, saznaje Kurir.

Deo demokrata sakupio je potreban broj glasova, trećinu članova GO, što je oko 140 potpisa, i najavio da zakazuje sednicu ovog tela za danas, 17. maja. Međutim, dan uoči održavanja sednice oni su ipak odlučili da sednica tela bude 31. maja, za kada ju je i najavio lider stranke Zoran Lutovac.

foto: Marina Lopičić

- Statutarna komisija je rekla da je zahtev za sazivanje sednice GO i jedne i druge strane dobar. Ipak, da ne bude da se stranka deli i da bi se zaustavile dalje prozivke između istaknutih članova, odlučeno je da se napravi kompromis i da se sednica održi 31. maja - kaže izvor Kurira iz vrha DS.

Međutim, to što je deo nezadovoljnih demokrata spustio loptu u insistiranju da se sednica održi danas, nije bilo dovoljno lideru stranke. Lutovac je preksinoć podneo prijavu za falsifikovanje potpisa za sazivanje te druge sednice GO protiv Aleksandre Jerkov, poslanice koju su najviše u Skupštini napadali naprednjaci i radikali, a u čiju zaštitu stranka nikad nije stala.

- Lutovac lično je podneo krivičnu prijavu protiv Jerkovljeve i njoj se po toj prijavi dva krivična dela stavljaju na teret. Jedno od njih je falsifikovanje 140 potpisa za sazivanje sednice GO za 17. maj - dodaje izvor našeg lista.

Bez komentara

PREDSEDNIK DS ĆUTI, JERKOVLJEVA SE OSEĆA LOŠE

foto: Ana Paunković

Aleksandra Jerkov nije odgovarala na pozive Kurira, a jedan od njenih kolega kaže da ona u toku jučerašnjeg dana nije obaveštena iz stranke o podnošenju prijave.

- Aleksandra se oseća jako loše zbog svega što se dešava - navodi on.

Zoran Lutovac nije odgovorio na poziv.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track