Najnovije vesti

UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u Zrenjaninu u 21. veku
Foto: Marina Lopičić

saopštenje

UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u Zrenjaninu u 21. veku

Politika

ZRENJANIN - Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije izjavio je na susretu sa građanima Zrenjanina da je nedopustivo da najveći grad Banata već četrnaest godina nema ispravnu pijaću vodu i da građani Zrenjanina već godinama osećaju smrad iz kafilerije.

- Ono što je posebno veliki problem u Zrenjaninu su ekološki problemi. Od toga da pijaće vode nema već črtrnaest godina, da je vazduh zagađen radom kafilerije i da je leti gotovo neizdrživ smrad u gradu - rekao je Đurišić.

Građani Zrenjanina su žrtve brzopletih odluka Vlade Republike Srbije i nesposobnih lokalnih vlasti, te će dovođenje kineske investicije u vidu fabrike guma imati veoma loše posledice po zdravlje zrenjaninaca. Važno je pomenuti da ova kineska investicija čak nema ni sve potrebne dozvole nadležnih državnih organa.

- Velika investicija, odnosno investicija koju Vlada RS finansira ogromnim sredstvima, kineskog proizvođača guma, koja je jedna od najprljavijih tehnologija, dovodi baš u ovaj grad, nažalost, bez dovoljno studija koje će pokazati kakav će sve to uticaj imati na životnu sredinu - dodao je Đurišić

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta posetili su Zrenjanin upravo kako bi ponudili rešenje za brojne probleme. 

- Danas smo tu da ponudimo građanima Zrenjanina, kao UDS i kao VF, ljude koji znaju rešenja za te probleme. Ljude koji neće lagati i obećavati da će se problemi rešiti za godinu, dve ili tri, a onda ih ne rešavati godinama i godinama posle tih rokova. Ljude koji znaju svoj posao, koji su ostvareni u onim stvarima koje rade - rekao je Đurišić.

Đurišić je kazao da UDS poziva građane da izađu na izbore i glasaju za bolju vlast, jer je došlo vreme za promene. Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...