SAD DAJU 20,3 MILIONA BESPOVRATNE POMOĆI SRBIJI! Godfri i Joksimović potpisali bitne amandmane
Foto: Printskrin / Tanjug

SARADNJA

SAD DAJU 20,3 MILIONA BESPOVRATNE POMOĆI SRBIJI! Godfri i Joksimović potpisali bitne amandmane

Politika -

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri potpisali su danas Trinaesti amandman na Sporazum o pomoći između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država namenjen boljem funkcionisanju javne uprave i Petnaesti amandman na Sporazum o pomoći između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država za jačanje konkurentnosti domaće privrede.

foto: Printskrin / Tanjug

Ovim amandmanima obezbeđuju se dodatna bespovratna sredstva Republici Srbiji u visini od 20,3 miliona dolara, koja će biti iskorišćena za podsticanje privrednih aktivnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji, kao i za podršku Srbiji u procesu evropskih integracija kroz jačanje institucija i vladavinu prava.

- Mi opredeljujemo ova sredstva, ne zato što volimo Srbiju, mada je i to tačno, volimo je, nego zato što je i u američkom interesu da vi ostvarite napredak. Zaista sam ponosan na pomoć koju dajemo i o kojoj smo se i danas dogovorili, rekao je Godfri.

Naveo je da SAD sa Srbijom zajednički rade na mnogim stvarima i da smatra da većinu energije treba fokusirati na to da se gleda unapred i da je i u interesu SAD da se Srbija kreće u pravcu članstva u EU.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track