KOD DEMOKRATA I DALJE BURNO: Jerkov u šoku zbog samovolje Zorana Lutovca! Na ruku pomirenja uzvratio medijskim udarcima
Foto: Nemanja Nikolić, Marina Lopičić

Otkrivamo

KOD DEMOKRATA I DALJE BURNO: Jerkov u šoku zbog samovolje Zorana Lutovca! Na ruku pomirenja uzvratio medijskim udarcima

Politika -

Ona ne želi da lideru demokrata pređe preko činjenice da je iz medija saznala da je podneo krivičnu prijavu protiv nje i da, u svojoj nameri da uguši glas trećine članova Glavnog odbora, sprovodi grubu kampanju protiv nje, saznaje Kurir

U Demokratskoj stranci (DS) se još uvek ne smiruju strasti. Potpredsednica DS Aleksandra Jerkov šokirana je demonstracijom samovolje od strane lidera demokrata Zorana Lutovca. Jerkov ne želi da Lutovcu pređe preko činjenice da je iz medija saznala da je podneo krivičnu prijavu protiv nje i da, u svojoj nameri da uguši glas trećine članova Glavnog odbora DS, sprovodi grubu kampanju protiv nje, saznaje Kurir u DS.

- Aleksandra je u šokirana zbog činjenice da se neko u DS usudio da tako nemilice zgazi volju članova Glavnog odbora, a onda još i na ruku pomirenja odgovori sa medijskim udarima. To se kosi sa svim vrednostima za koje se DS zalaže. Posebno je zatečena postupcima Lutovca, zbog kojeg je morala čak da bude saslušavana u policiji, jer ona nije čak ni inicijator famoznog zahteva za hitno sazivanje sednice Glavnog odbora zbog kojeg je Lutovac toliko poludeo - kaže naš izvor.

foto: Marina Lopičić

Jerkov, naime, tvrdi da je 12. maja samo fizički odnela prethodno prikupljene potpise, te da je sve što je usledilo besmislena odmazda predsednika DS. - Činjenica je da su potpisi za zahtev skupljani tako što je prethodno svim članovima GO DS stigao mejl sa tom inicijativom. Tog 12. maja bio je sastanak, gde su regionalni koordinatori doneli skupljene potpise i gde su, takođe, svi koji su hteli, mogli da potpišu inicijativu. Zahtev je na kraju potpisalo 133 člana GO, što je, po našem Statutu i Pravilniku o radu GO, dovoljno - objašnjava naš izvor.

On ističe da sednicu GO može sazvati ili predsednik stranke ili jedna trećina članova GO.

- Aleksandra je praktično prikupljene potpise tog dana samo fizički odnela od prostorija u centralu u Nušićevu i predala sekretaru stranke. Mogli su biti poslati i poštom i kurirom, al pošto je bilo blizu prosto ih je sa dvoje kolega odnela. Sutradan je krenula najgrublja hajka u medijima na nju, kao da nije Zoranov potpredsednik stranke, već politički protivnik. U nju su se uključili odmah i Dragana Rakić i Dejan Nikolić. Označili su Aleksandru Jerkov falsifikatorem, kriminalcem i saradnikom režima - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, Jerkov je ljuta zbog sramnog ponašanja Lutovca, koje je po njoj nadasave nedemokratsko i suprotno svemu što je DS.

- Podnosioci zahteva su bukvalno odustali od sednice da ne bi produbljivali razgore u stranci, ali Jerkov ostaje pri svome da je skandal da Lutovac ne poštuje Statut sopstvene stranke i smatra da on jedini treba da odluči o sednici bez obzira šta demokrate misle. Iako su četiri člana povukla svoje potpise, čak i nakon toga i dalje postoji jedna trećina GO, koliko je i potrebno za sazivanje sednice - kaže naš izvor.

Kako zaključuje, mišljenje Aleksandre Jerkov deli dobar deo demokrata koji pokušavaju da smire strasti zarad opstanka DS, ali koji uspevaju sve manje naći opravdanje za grubu samovolju jednog čoveka.

Kako kažu izvori bliski Jerkov, ona se na ovaj način branila i na saslušanju u policiji od optužbi Lutovca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track