Najnovije vesti

BOJKOT SKROZ PROPAO: I Boris Tadić ide na izbore!
Foto: Ana Paunković

Prelomili: JOŠ JEDNA STRANKA SE PREDOMISLILA

BOJKOT SKROZ PROPAO: I Boris Tadić ide na izbore!

Politika
09:05h

Dogovor: On je postigao dogovor sa Zoranom Živkovićem i Sergejem Trifunovićem o zajedničkom izlasku na lokalne izbore na Vračaru

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i zvanično je izašla iz bojkot opozicije pošto će na lokalne izbore na beogradskoj opštini Vračar izaći u koaliciji s Novom strankom Zorana Živkovića i Pokretom slobodnih građana, koji vodi Sergej Trifunović.

Najavljujući zajedničku listu „Oslobodimo Vračar“, Tadić je rekao da SDS ostaje pri odluci da bojkotuje parlamentarne izbore, ali da je rešio da učestvuje na lokalnim kako ne bi ostavio „na milost i nemilost“ građane koji direktno zavise od lokalne vlasti. Kako je naglasio, opozicione partije se moraju izboriti za „ostrva slobode“ u gradovima i opštinama gde mogu da pobede.

foto: Beta

- Ovo je jedini način da se pobedi ovakav sistem: osvajanjem malih zona slobode i odatle voditi političku kampanju i napadati Vučićev sistem - poručio je Tadić, uz opasku da neće kao „neki“ koji su proglasiti bojkot praviti tajne liste.

Govoreći o procesu ujedinjenja DS, Tadić je otkrio da on želi da se posle izbora i sa Novom i PSG govori o nekoj vrsti integracije ili konfederacije stranaka.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje za Kurir da je Tadićev potez posledica ranijeg kraha bojkota.

- Priča o bojkotu je vrsta smokvinog lista za nemoć opozicije da se sastavi i organizuje. Sad ostaju samo Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović da pričaju o nužnosti bojkota, ali bez ikakvog racionalnog osnova. Tadić je samo pojačao utisak koji odavno postoji, a to je da se izbori bojkotuju samo zato što ne mogu da pobede. Izlaze na Vračaru samo zato što misle da tamo mogu da dobiju - objašnjava on.

Vesna Pešić SZS TREBA KAZNITI, BOJKOT NIJE REŠENJE

foto: Dragana Udovičić

Sociolog Vesna Pešić istakla je da na izborima zakazanim za 21. jun želi da kazni opozicioni Savez za Srbiju tako što će pružiti podršku nekom od opozicionara koji su odlučili da uđu u izbornu trku.

- Hoću i da kaznim taj SZS, zezaju nas dve godine, umesto da su izašli na izbore da mu otcepimo 20 posto, izmotavaju se - napisala je ona na Tviteru. Kazala je i da bojkot, odnosno „sedenje kod kuće“, nije nikakav odgovor.

(Kurir.rs / I. K. / Foto: Ana Paunković)

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja