PREMIJERKA ČESTITALA DAN REPUBLIKE ITALIJE: Srbija je uz vaš narod u najtežoj krizi koja je pogodila svet
Foto: Tamara Trajković

dobri odnosi dve zemlje

PREMIJERKA ČESTITALA DAN REPUBLIKE ITALIJE: Srbija je uz vaš narod u najtežoj krizi koja je pogodila svet

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je ambasadoru Italije u Srbiji Karlu Lo Kašu, zvaničnicima i italijanskom narodu Dan Republike Italije, koji ova zemlja danas obeležava, i poručila da je i u najtežoj krizi koja je zadesila svet u novijoj istoriji, Srbija, kao prijatelj i strateški partner, uz Italiju i italijanski narod.

Predsednica vlade dodala je, da je pred nama važan zadatak - da zajedničkim snagama i solidarnošću prebrodimo krizu izazvanu pandemijom, kako bismo pristupili oporavku naših ekonomija.

Italijanski ambasador zahvalio je na humanitarnoj pomoći u vidu zaštitne opreme koju je Srbija poslala Italiji, ističući da je to potvrda solidarnosti i prijateljstva naših zemalja, prenosi vlada Srbije u saopštenju.

On je istakao da je epidemiološka situacija u Srbiji zadovoljavajuća, zahvaljujući racionalnim merama koje je sprovodila Vlada Srbije, a koje su omogućile da se život polako vraća u normalne tokove.

Govoreći o oporavku ekonomije u narednom periodu, ambasador je izrazio uverenje da će uskoro biti nastavljene i italijanske investicije u Srbiji, kao podsticaj oporavka ekonomije nakon krize.

Brnabić je zahvalila italijanskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci te zemlje evropskim integracijama Srbije, i ukazala na značaj nastavka dijaloga i bilateralnih poseta zvaničnika naših zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tamara Trajković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track