PITANJE KOJE JE UZBUNILO TVITERAŠE IZ BOJKOT OPOZICIJE: Evo ko je sakupio potpise za Ujedinjenu demokratsku Srbiju
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

u susret izborima

PITANJE KOJE JE UZBUNILO TVITERAŠE IZ BOJKOT OPOZICIJE: Evo ko je sakupio potpise za Ujedinjenu demokratsku Srbiju

Politika -

Vest da je Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) većinu od 10.000 potpisa potrebnih za učestvovanje na parlamentarnim izborima 21. juna, sakupila ni manje ni više nego u Lebanu, naišla je na sumnje i oštre kritike pojedinih političara i javnih ličnosti.

Između ostalih, na društvenim mrežama su reagovali i poznati režiser Srđan Dragojević i bivša čelnica DS i LDP Vesna Pešić, koji su na Tviteru napadali ovu stranku prethodnih meseci, insinuirajući na to da im je potpise prikupio upravo SNS.

"Mene zanimaju Lebane i kako teče Lebane i sakupljanje potpisa za Srbija 21? Zašto ove vitalne teme odjednom odlaze u zapećak?", napisao je Srđan Dragojević, nekadašnji član SPS-a i poznati reditelj na svom Tviter nalogu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragan Kadić

"Pa što nemaju potpise, je l ste videli UDS za dva dana pre vanrednog stanja sve gotovo, dao im Vučić Lebane i naredio da potpisuju. Pa šta? Vučić se ulenjio nešto?", napisala je Vesna Pešić.

UDS je na svom Fesjbuku oštro demantovao ove navode, a u kratkom videu objasnili su i kako su stigli do brojke od 10.000 potpisa. Oni naime objašnjavaju da u Lebanu ima tek 10-11 hiljada glasača ukupno, zbog čega bi bilo nelogično da su u tom mestu sakupili sve potpise. Konkretno, UDS je u ovom gradiću sakupio - 208 potpisa.

- Ja stvarno ne znam ko je proturio tu vest da SNS skuplja potpise za nas, jer smo mi stvarno žestoka opozicija - kazala je Dragana Pješčić Bogdanović iz Inicijative za Opštinu Lebane, opozicione grupe koja izlazi na lokalne izbore i koja je partner UDS.

Oni dodaju da ako postoji neka grupa i organizacija koja je protiv SNS-a, da su to "oni, u Lebane", da očekuju da će ljudi prepoznati za šta se bore i da će nakon izbora biti "apsolutni pobednici".

(Kurir.rs/K.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track