SVE NAJBOLJE ZA TRAMPA: Vučić jedan od retkih koji su otvoreno podržali predsednika SAD
Foto: EPA-EFE/Oliver Contreras / POOL

Analiza: AMERIČKA AGENCIJA O SRPSKOM PREDSEDNIKU

SVE NAJBOLJE ZA TRAMPA: Vučić jedan od retkih koji su otvoreno podržali predsednika SAD

Politika -

Predsednik Srbije je predsedniku SAD otvoreno pružio podršku, što nije učinila većina evropskih lidera, preneo je Asošijejted pres

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, pružio je predsedniku SAD Donaldu Trampu otvorenu podršku, što je retko koji evropski lider učinio, izvestila je preksinoć američka agencija Asošijejted pres (AP).

- Pružajući otvorenu podršku, što je retko za nekog lidera u Evropi, predsednik Srbije kaže da se predsednik Donald Tramp suočava s ozbiljnim i teškim neprijateljem dok pokušava da obuzda masovne proteste zbog nasilne smrti Džordža Flojda - navodi AP.

Američka agencija je prenela reči predsednika Srbije da se „nada da će SAD izaći iz krize“ i da Trampu želi „sve najbolje“.

Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda posle policijske intervencije podstakla je masovne demonstracije protiv rasizma i brutalnosti policije u SAD, praćene nasiljem i uništavanjem imovine, a potom i širom sveta.

AP navodi i da je Vučić govorio o otpuštanju srpskog fudbalera Aleksandra Kataija iz američkog kluba Los Anđeles galaksi, posle rasističkih izjava njegove žene na društvenim mrežama.

- Vučić kaže da odluka kluba govori samo o hajci i harangi protiv predsednika Trampa - dodaje AP.

Milorad Dodik o Vučiću

POSVEĆEN NAPRETKU SRBIJE

foto: Ana Paunković

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, poručio je juče da je Vučić državnik u pravom smislu te reči, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u regionu i šire.

- Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos - istakao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji s Vučićem na čelu, kao i saradnju Srbije sa RS.

Kurir.rs/ K. B. Foto: EPA-EFE/Oliver Contreras

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja