Dačić: Hapsim Marka ako dođe u Srbiju! I Bogoljuba Karića!
Foto: KURIR

Nema privilegovanih

Dačić: Hapsim Marka ako dođe u Srbiju! I Bogoljuba Karića!

Politika -
To uopšte ne treba dovoditi u pitanje, nego treba pronaći najbolje pravno rešenje, poručio predsednik vlade

SREMSKA KAMENICA - Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Marko Milošević ako dođe u Srbiju biti uhapšen kao i svi drugi koji su na policijskim poternicama.

"To uopšte ne treba dovoditi u pitanje, nego pronaći najbolje pravno rešenje", rekao je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici povodom medijskih spekulacija da je sin bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića viđen na beogradskom aerodromu.

Medijske spekulacije da je Marko Milošević bio na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, Dačić je nazvao glupostima i dodao da tako nešto nije moguće.

Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine.

Marko Milošević otišao je u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja sa vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. On je osumnjičen za organizovanje šverca cigareta devedesetih godina.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će uhapsiti i Bogoljuba Karića.

"Ukoliko zaista dođe, on će biti uhapšen", rekao je Dačić i dodao da to, međutim, i nije pitanje za policiju, već za pravosudne organe, koji treba da reše pitanje ljudi koji se nalaze na poternicama.

"To je pitanje koje ne treba politizovati, već naći najbolje pravno rešenje", izjavio je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici.

Potpredsednica Pokreta "Snaga Srbije" Milanka Karić rekla je juče da očekuje da se njen suprug uskoro vrati u Srbiju i da njegov slučaj reši pravosuđe.

I poslanik Narodne skupštine Srbije Dragomir Karić rekao je da očekuje da će se prema njegovom bratu Bogoljubu ubuduće postupati po zakonu, te da on nije dužan da dokazuje da je nevin.

Karić je izjavio da veruje da će novi ministar pravde dovesti pravosuđe u red i da će se u slučaju njegovog brata Bogoljuba postupiti po rezoliciji Evropskog parlamenta, koja je obavezujuća za Srbiju i koja podrazumeva ukidanje člana 359.

Ukidanjem tog člana, koji su, kako je rekao, gurali "prethodnici - od ministarke i državnog sekretara pa dalje", neće biti moguće u budućnosti da se bilo ko, uključujući biznimsne, "reketira" tako što će se protiv njega podići optužnica ili okriviti za nešto što ne postoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja