VUČIĆ UOČI IZBORA: Neuobičajeno sam miran! Ovo je najčistija kampanja vladajuće stranke ikada
Foto: Printskrin

PEČAT NA URAĐENO U PROTEKLE 4 GODINE

VUČIĆ UOČI IZBORA: Neuobičajeno sam miran! Ovo je najčistija kampanja vladajuće stranke ikada

Politika -

Predstojeći izbori bi trebalo da stave pečat na četiri godine našeg napornog rada, poručio je večeras Aleksandar Vučić kao lider SNS u predstavljanju liste koja nosi njegovo ime na javnom servisu.

Vučić je istakao da je njegova lista vodila najčistiju kampanju.

"Naravno da postoje oni koji ne cene ničiji rad, trud, ali postoji ogromna većina koja se raduje pobedama Srbije, kako u sferi sporta, kulture, a pre svega ekonomije. Raduju se novim putevima, prugrama", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da se njegova lista može pohvaliti da je za četiri godine izgradila više puteva nego što je izgrađeno proteklih više decenija, pruga više nego proteklih 70 godina, više bolnica je izgrađeno i rekonstruisano.

Takođe je naglasio da su istovremeno pokrenute dve važne stvari - digitalno obrazovanje, uvođenje digitalne sfere u sve naše školske sisteme, kao i dualno obrazovanje u sredinama poznatim po zanatima.

"Obnovili smo muzeje koji desetina godina nisu radili, pozorišta", rekao je i dodao: "Kada prođete Srbijom, to je sada drugačija zemlja".

foto: RTS Printscreen

Priznanje za rezultate stiglo je, kaže, od svetskih institucija, Svetske banke, MMF, i drugih, a za njega je, ističe, najvažnije je šta će narod reći u nedelju.

"Narod je vrhovni sudija. Za nas je svaki glas važan", naglasio je on.

Vučić je istakao da su građani tokom ovog predizbornog perioda mogli da vide najčistiju kampanju jedne vladajuće stranke, od uvođenja višestranačja u zemlji.

"Za nas je od posebnog značaja da pokažemo poštovanje prema ovoj kući, ali i građanima, da ne šaljemo video materijale, i došli smo u studio da se predstavimo, da kažemo šta smo uradili, ali pre svega o planima, i da damo ocenu kampanje", rekao je Vučić.

"Nijednu listu i kandidata nismo uvredili, o drugima nismo govorili, ni imena im nismo pomenuli. Nismo reagovali ni na najstrašnije uvrede, nismo kukali kada su nam uništavali bilborde, zabranjivali spot, kada su nam porodicu ili decu vređali. Pre svega smo govorili o planu i programu", rekao je Vučić.

Time je lista oko SNS, "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pokazala da civilizovano i pristojno, na moderan i dobar način, može da se vodi kampanja, dodao je Vučić.

"Ovo je prva slika kontrastne kampanje - svi drugi su vodili negativnu kampanju, uglavnom protiv naše liste", rekao je on.

Na pitanje da li je bio miran dok je slušao političke oponentne, pa i tokom njihovog predstavljanja na javnom servisu, odgovorio je: "Neuobičajeno miran".

"Jer osim uvreda na svoj račun, nisam čuo ništa o planovima i programima. Što su se više pojavljivalli na TV, što su bili bahaiji i arogantniji, što su više vređali, više su im poeni padali", rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track