PODRŠKA OD VODEĆIH PARTIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Lideri vlasti i opozicije Vučiću čestitali ubedljivu pobedu na izborima
Foto: Zorana Jevtić

ponosni na srbiju

PODRŠKA OD VODEĆIH PARTIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Lideri vlasti i opozicije Vučiću čestitali ubedljivu pobedu na izborima

Politika -

BANJALUKA - Lideri vodećih političkih partija iz Republike Srpske čestitali su predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću, SNS-u i njihovoj listi "Za našu decu" pobedu na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima održanim u Srbiji.

"Uveren sam da Srbija nastavlja putem napretka i razvoja u sigurnu budućnost na čelu sa vama i SNS-om. Do sada nezabeležena podrška naroda Srbije dokazuje da građani podržavaju politike koje vodite posljednjih godina, a koje se odnose, pre svega, na ekonomski prosperitet zemlje", naveo je u čestitki srpski član Predsedništva biH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

On je naveo da je "ponosan na činjenicu da su i građani Republike Srpske, a koji imaju pravo glasa u Srbiji, svoju podršku dali Aleksandru Vučiću i SNS-u".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Anadolija/Miomir Jakovljević

"Povezanost Srpske i Srbije nikada nije dolazila u pitanje, ali sada su naši bratski odnosi na samom vrhuncu, kako i zaslužuju dve srpske zemlje", istakao je Dodik.

Predsednik opoziione Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović čestitao je Vučiću i SNS-u izbornu pobedu na juče održanim izborima.

"Uveren sam da će ova pobeda doprineti dobrobiti Srbije i njenog naroda", naveo je Šarović u čestitki.

Predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čestitao je Vučiću i SNS-u pobedu na izborima, navodeći da apsolutna dominacija SNS-a u Narodnoj skupštini Srbije predstavlja još veću odgovornost u budućim vremenima velikih ekonomskih, bezbednosnih i integracijskih izazova za region.

"PDP ostaje u potpunosti privržen ideji koju zagovaraju i PDP i SNS, a tiče se regionalne ekonomske unije koja danas predstavlja jedan od najvažnijih srpskih nacionalnih prioriteta", istakao je Borenović u čestitki.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track