NATAŠA KANDIĆ O OPTUŽNICI: Drenička grupa prva na listi, suđenja neće biti fokusirana na trgovinu organima i Žutu kuću
Ilustracija

čudno što je objavljena vest

NATAŠA KANDIĆ O OPTUŽNICI: Drenička grupa prva na listi, suđenja neće biti fokusirana na trgovinu organima i Žutu kuću

Politika -

BEOGRAD - Osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić izjavila je danas za FoNet da je čudno da je specijalizovano veće objavilo vest o tome da je optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija poslata na potvrđivanje, jer su do sada bili veoma obazrivi.

Ona je rekla da to do sada nije bila praksa, a da je ovo specifičan politički trenutak uoči sastanka delagacija Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Kandić je rekla da očekuje da će optužnica biti povrđena protiv najviših predstavnika Oslobodilačke vojske Kosova i da će Drenička grupa biti prva na listi.

foto: AP/Visar Kryeziu, Shutterstock, EPA

Ona smatra da javnost u Srbiji mora da bude pripremljena na to da suđenja neće biti fokusirana na trgovinu organima i "Žutu kuću", već da će fokus tužilaštva biti na onome o čemu se najmanje zna.

To su, kako je dodala, pre svega zločini prema Albancima, a potom zločini prema Srbima i odnosiće se na zločine u Đakovici, Prizrenu, Suvoj Reci i Prištini, a najmanje mesta će biti za rasvetljavanje sudbina nestalih.

Ona je kazala da nije iznenađenje to što su na optužnici osnivači OVK, koji se pominju u izveštaju Dika Martija, ali je dodala da se prvi put pominje neko koga je Marti označio kao šefa Dreničke grupe.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track