VUČIĆ DANAS U BRISELU: Predsednik na sastancima s najvišim zvaničnicima EU
Foto: Marina Lopičić

jednodnevna poseta

VUČIĆ DANAS U BRISELU: Predsednik na sastancima s najvišim zvaničnicima EU

Politika -

Predsednik Republike Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Briselu fgde će se sastati sa najvišim predstavnicima EU.

Tom prilikom predsednik Vučić sastaće se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, saoĹĄtila je pres sluĹžba predsednika.

Evropska perspektiva Srbije, odnosi Srbije i EU, posebno u kontekstu borbe protiv posledica pandemije COVID19, kao i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom teme su za koje se očekuje da će biti na agendi razgovora predsednika Vučića i EU zvaničnika.

Očekuje se da će se i ovoga puta u razgovorima sa EU zvaničnicima razmotriti najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Komisija trebalo da predstavi na jesen, ali i izvešataj o napretku Srbije na putu ispunjavanja reformi, koji je takođe u pripremi za jesen u okviru tzv "paketa proširenja".

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom očekuje se da se razmotre poslednja dešavanja u vezi nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je da se ujutru sastaje sa predsednikom Srbije, a sastanak je planiran u 9.00 časova.

Ona je najavila da će njeni prvi "fizički" sastanci od izbijanja pandemije korna virusa biti sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Ovo će biti važna prilika da se razgovara o reformama potrebnim za napredak naših partnera sa Balkana na EU putu i dugoročnom oporavku regiona", napisala je fon der Lajen na Tviter nalogu.

(Kurir.rs/TANJUG/ FOTO: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track