ĐURIĆ: Već 631. godinu Vidovdan simbolizuje stradanje i žrtvu, ali i nemirenje sa nestajanjem
Foto: Kurir TV

čestitka

ĐURIĆ: Već 631. godinu Vidovdan simbolizuje stradanje i žrtvu, ali i nemirenje sa nestajanjem

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Vidovdan, 28. jun, koren postojanja današnje Srbije.

"Pre 631 godinu naši preci na Kosovu polju (u sukobu sa Osmanlijama) nisu prihvatili ropstvo i okupaciju. Oni su žrtvovali svoje živote da bi živela ideja slobodne i samostalne srpske države. Štiteći srpstvo, srpski vitezovi i junaci predvođeni slavnim knezom Lazarom štitili su u to doba i biološki opstanak drugih naroda i država na našem kontinentu", istakao je Đurić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je "već 631. godinu Vidovdan simbolizuje stradanje i žrtvu, ali i nadu i opstanak, i nemirenje sa nestajanjem".

"Pomalo mi je teško što ovog Vidovdana prvi put za osam godina neću fizički biti na našem Kosovu i Metohiji. Nema sumnje biću tamo srcem i mislima. Vidovdan je za nas Srbe svetionik, bio i biće. Državne institucije Srbije, Predsednik i Vlada nastaviće da čuvaju i štite opstanak našeg naroda na Kosmetu, očekujući i boreći se za mirnije i slobodnije Vidovdane", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track