Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Nije u redu da se opaka bolest koristi u političke svrhe
Foto: Printscreen

DOKTORI NAM MNOGO POMAŽU

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Nije u redu da se opaka bolest koristi u političke svrhe

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da napade povodom zaražavanja pojedinih predstavnika vlasti vidi kao novu aferu zbog rezultata koje je SNS osvojila na izborima.

"Nije u redu da se virus korona, koja je opasna bolest sa kojom se bori ceo svet, ne samo mi, zloupotrebljava u političke svrhe", rekla je Brnabić u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Ona je kazala da se Marko Đurić, Aleksandar Vulin i Maja Gojković, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, osećaju dobro i da za sada nema novih slučajeva među državnim zvaničnicima.

Kaže da se ona za sebe nije uplašila da će biti zaražena, s obzirom na to da je svesna prisustva virusa i njegovog inteziteta, kao i time da se zbog svog posla sreće sa velikim brojem ljudi i da je rizik uvek postojao.

"Pratim svoju situaciju, nemam simptome, ako se nešto desi, reagovaćemo", rekla je Brnabić.

Primetila je napade na predstavnike vlasti koji su zaraženi koronom i navela da, kada je u jednom trenutku kompletna vlada Severne Makedonije bila u samoizolaciji, u toj državi nije bila afera u vezi sa tim.

"Tamo se time niko nije bavio, ali sam primetila da, nakon što su izbori završeni, postoje svaki dan neke nove afere, nekada su to bile demonstracije nakon predsedničkih izbora, pa je ovo novo udaranje kroz te afere", navela je Brnabić.

Ona se osvrnula i na napade na stručnjake Kriznog štaba i apelovala na javnost da se u suzdrže od takvih napada u vreme kada se ceo svet bori protiv novog virusa.

"Doktori nam zaista mnogo pomažu, ne vladi, već svojoj zemlji i znam koliko ih ljudski to pogađa", navela je Brnabić i dodala da nismo samo mi iznenađeni skokom broja zaraženih, već SZO.

foto: Printscreen

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević kaže da je tim usredsređen na suzbijanje širenja virusa i da se ne bave komentarima i napadima na njihov računa, ali i dodala da bi slagala kada bi rekla da je to ne pogađa.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...