NI KORONA, NI KIŠA, NI BOJKOT SZS NISU MU POMOGLI! Izlaznost na izborima u Hrvatskoj 46 odsto, u Srbiji 49! E MOJ ĐILASE
Foto: Zorana Jevtić

RAČUNICA JE JASNA

NI KORONA, NI KIŠA, NI BOJKOT SZS NISU MU POMOGLI! Izlaznost na izborima u Hrvatskoj 46 odsto, u Srbiji 49! E MOJ ĐILASE

Politika -

Danas su u Hrvatskoj održani parlamentarni izbori, a danas je i Republička izborna komisija objavila zvanične rezultate izbora u Srbiji.

Državna izborna komisija (DIP) je objavila preliminarne rezultate prema kojima je u Hrvatskoj na izbore izašlo 46 odsto birača...

A u Srbiji je građansku dužnost pre dve nedelje obavilo 49 odsto, uprkos tri otežavajuća faktora!

U Srbiji je 21. juna vladalo nevreme, kod ljudi je bio primetan veliki strah od korone, a deo opozicije na čelu sa Draganom Đilasom i njegovim Savezom za Srbiju sprovodio je kampanju za bojkot. I na sve to u našoj zemlji na birališta je izašlo 49 odsto od ukupnog broja birača.

foto: Dragana Udovičić

Taj isti deo opozicije dovodio je u pitanje regularnost i legitimitet izbora, tvrdeći da je "mala izlaznost" ogledalo vlasti.

Šta če sada reći Đilas i njegovi istomišljenici?!

U Hrvatskoj je danas bilo lepe vreme, nije bilo poziva na bojkot, samo je korona donekle mogla da "ukoči" birače. I ponovo je izlaznost bila manja nego u Srbiji.

Prema zvaničnim rezultatima, koje je danas saopštio RIK, na izborima u Srbiji najviše glasova osvojila je izborna lista ''Aleksandar Vučić - Za našu decu'' - 1.953.998 glasova, odnosno 60,65 odsto od broja birača koji su glasali, tj. 188 mandata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track