VUČIĆ O SPOLJNIM FAKTORIMA NA NASILNIM PROTESTIMA: Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi mir i stabilnost Srbije!
Foto: Nemanja Nikolić

SNAŽNA PORUKA

VUČIĆ O SPOLJNIM FAKTORIMA NA NASILNIM PROTESTIMA: Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi mir i stabilnost Srbije!

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nikome, ni u zemlji, ni van zemlje, neće dozvoliti da bilo ko ugrozi mir i stabilnost države.

"Razumem političke frustracije onih koji nisu ušli u parlament, koji svaku smrt doživljavaju kao šansu za svoj politički život, na to imate pravo, ali nemate pravo da ugrožavate policajce, upadate u državne organe, jer Srbija neće dozvoliti da ugroze mir i stabilnost, nećemo to dozvoliti nikome ni iznutra ni spolja", rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je dodao da je to njegova poruka "onima spolja" koji misle da država Srbija ne zna sa koliko su prstiju bili umešani u proteste ispred Skupštine Srbije.

Kaže da je sinoć naneta ogromna materijalna šteta i šteta ugledu Srbije.

"Važan je bio samo jedan cilj - naneti štetu ugledu Srbije i napraviti težak uvod i pod većim opterećenjem da delegacija putuje u Brisel i Pariz, da ne možemo da budemo snažni koliko smo mogli u tim razgovorima i pregovorima", rekao je Vučić.

On je rekao da se pokazalo da je bio u pravu kada je govorio o pritiscima spolja.

"Najsmešnije je da pogledate kako neki tobož liberalni mediji iz regiona i neki koji su antisrpski nastrojeni i traže jedino priznaje od nas, hvale Ljotićevce, staju na stranu onih koji su upadali u skupštinu, a traže da ne bude razgovora o Kosovu, da pobijemo mitrante, ukinemo 5G mrežu koju nemamo i proglasimo Galileja za ludaka jer misle da je zemlja ravna ploča. To im ne smeta, jer je bio važan samo cilj naneti štetu ugledu Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će policija biti u stanju da zaštiti državu od političkog ekstremizma, desničarskih grupa, profašističkih, navodeći da je jučerašnje ponašanje policije bilo iznuđeno, prvi put u osam godina, jer nije bilo načina da se zaustave osobe koje su koritile kamenice, praćke, noževe, boksere, molotovljeve koktele za uništavanje policijskih vozila "Oni nisu govorili o koroni, već izdaji, migrantima, 5G mreži, zemlji kao ravnoj ploči i nisu prvi put napravili taj incident već su ga najavljivali i ranije i dočekali su priliku da to urade", kazao je.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track