SNS NOVOG SADA: I fašisti su se s većim poštovanjem odnosili prema Gradskoj kući od demonstranata
Foto: Printscreen

Reagovao gradski odbor SNS Novog sada

SNS NOVOG SADA: I fašisti su se s većim poštovanjem odnosili prema Gradskoj kući od demonstranata

Politika -

Demoliranje Gradske kuće, stranačkih prostorija Srpske napredne stranke u Stražilovskoj ulici, razbijanje ulaznih vrata Javnog servisa Vojvodine, polomljene klupe, razvaljeni kontejneri, oštećeni automobilim razbijene žardinjere i smeće na sve strane – to je slika Novog Sada koja je večeras obišla svet zahvaljujući razularenoj bandi huligana, nezadovoljnoj izbornim fijaskom 21.juna - saopštio je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Novog Sada.

- Samo naivni mogu da poveruju u to da se protest održava spontano. Ovakvi skupovi, dobro su planirani i orkestrirani iz jednog centra – ovog, kao i mnogo puta do sada – iz Saveza za Srbiju, uz verovatnu inostranu pomoć sponzora nezadovoljnih rezultatom izbora i krahom bojkota.

Gradski odbor Srpske napredne stranke najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i nanošenje svake vrste štete Srpskoj Atini. Gradska kuća je preživela Prvi i Drugi svetski rat i hortijevce koji su upravljali gradom, a da li će preživeti i Đilasove i Jeremićeve divljake, znaćemo do jutra.

Pokušaj da se zapali Gradska kuća, nebrojeno molotovljevih koktela upućenih prema njoj, kamenice i slično – to je slika koju normalna Srbija ne želi.

Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva, pre svega svoje članstvo i simpatizere i kulturne građane našeg grada da večeras ostanu u svojim domovima, kako ne bi postali žrtve iživljavanja onih koji nisu imali hrabrosti da nam se suprotstave na izborima, pa na ovaj način pokušavaju da ostvare prevrat.

Srpska napredna stranka upozorava demonstrante da neće tolerisati napade i prebijanje naših članova, a toga je bilo poslednja dva dana. Istovremeno, odajemo priznanje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na dostojanstvenom držanju i savesnom obavljanju posla u nemogućim uslovima - saopštio je Gradski odbor SNS Novog Sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track