MILIĆEVIĆ O PROTESTIMA: Politička kvazielita želi da nasilje postane norma ponašanja
Foto: Ana Paunković

reakcija

MILIĆEVIĆ O PROTESTIMA: Politička kvazielita želi da nasilje postane norma ponašanja

Politika -

Potpredsednik SPS, potpredsednik Narodne skupštine i šef poslaničke grupe Ðorđe Milićević kaže da "politička kvazielita" želi da nasilje postane osnova norma društvenog ponašanja i to u trenutku kad predsednik Srbije vodi odlučnu borbu u odbrani nacionalnih i državnih interesa i zajedno sa Vladom i zdravstvenom strukom pokušava da sačuva svaki život u Srbiji.

Komentarišući proteste u više gradova Milićević kaže da je tu reč o "nasilničkom i siledžijskom ponašanju", te da to nije suština postojanja politike.

"Vokabular i način ponašanja njima svojstven odavno prevazilazi političke okvire, manjak političke moći i uticaja dovodi do najprimitivnijeg, beskrupuloznog i najbrutalnijeg ponašanja i to je jedino što je takozvana opoziciona elita spremna da ponudi kao alternativu: mržnja, frustracije i nasilje", ocenjuje Milićević.

Kako kaže, građani od političara očekuju ozbiljan i odgovoran odnos, zbog čega smatra da je ključno pitanje kako neko u ovom trenutku može biti opozicija svom narodu i državi i kako u trenucima velikih izazova za Srbiju neko može da se vodi tezom - što gore po Srbiju to bolje po nas.

"Ovo je vrhunac političkog ludila onih koji su bez ideje, programa i konkretnog predloga kojim putem Srbija treba dalje da ide, a to nije put koji jedino vide - da bez izbora, nasilnim putem dođu do vlasti i privilegija", zaključio je Milićević, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja