Najnovije vesti

OPASNE NAMERE EKSTREMISTA: Pozivaju na neposlušnost! Zbog interesa manjine žele sve građane da gurnu u propast
Foto: Kurir

udar na državu

OPASNE NAMERE EKSTREMISTA: Pozivaju na neposlušnost! Zbog interesa manjine žele sve građane da gurnu u propast

Politika

Sada su definitivno sve maske pale i još jednom je potvrđeno da protesti nemaju veze sa merama u borbi protiv korone, kako su najpre tvrdili, već da je sve ovo pokušaj rušenja državnog sistema

Učesnici nasilnih protesta u Srbiji su, nakon što su rušili po Beogradu, otišli i korak dalje, pa su pozvali sve na najekstremniju građansku neposlušnost - od blokiranja autoputeva, saobraćajnica i državnih institucija, zatim opšteg štrajka u državi, pa sve do povlačenja štednje iz banaka i nošenja crnih traka u znak raspoznavanja!

Poruka sa konkretnim smernicama - kada se i šta radi u znak protesta - od sinoć se širi preko viber grupa, Fejsbuka, Tvitera i drugih društvenih mreža. 

Predlozima, koji su više nego opasni, manjina zapravo želi da ostvari svoje interese, a time bi, u stvari, najveći deo građana gurnuli u propast. 

Takođe, ovim su definitivno sve maske pale i još jednom je potvrđeno da protesti nemaju veze sa merama u borbi protiv korone, kako su najpre tvrdili, već da je sve ovo pokušaj rušenja državnog sistema. 

Bivši obaveštajac Boža Spasić upozorava da su ovakvi pozivi veoma opasni, jer vrlo lako mogu da prerastu i u terorističke akcije.

- Na protestima smo već videli neku vrstu gradskog terorizma, a to je ono zasipanje policije kamenicama. Ovo je bukvalno poziv na anarhiju i verujem da iza toga stoji neka ekipa koju će brzo da otkriju naše službe i policija za visokotehnološki kriminal. Anonimni su, jer ovo zahteva krivične sankcije. Slični pozivi kružili su i u Francuskoj tokom protesta žutih prsluka, u Poljskoj... - objašnjava Spasić.

Kurir.rs  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...