Jorgovanka će biti najbolji guverner
Foto: KURIR

Velja Ilić

Jorgovanka će biti najbolji guverner

Politika -
Ima puno iskustva, zna koji su problemi, preuzima jednu veliku odgovornost i očekujem da će to dobro uraditi, rekao je Ilić

BEOGRAD - Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je danas da očekuje da će šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković biti dobar guvrener Narodne banke Srbije (NBS).

"Ima puno iskustva, zna koji su problemi, preuzima jednu veliku odgovornost i očekujem da će to dobro uraditi", rekao je Ilić novinarima nakon obilaska stambenog naselja "Stepa Stepanovoć" na Voždovcu indirektno potvrđujući da će Tabakovićeva biti novi guverner.

Ministar je izrazio uverenje da će Tabaković biti najbolji guverner, a po njegovim rečima to je do sada bio Dragoslav Avramović.

n je rekao da je sa Avramovićem puno sarađivao, da su bili veliki prijatelji i da je on bio veliki autoritet, politički nepristrasan i da je želeo dobro Srbiji.

Upitan da li smatra da je ispravno da se deo deviznih rezervi NBS iskoristi za razvojne projekte kao što je državni projekat stanogradnje naselja "Stepa Stepanović" ministar je rekao da misli da bi bilo dobro da se iskorti deo rezervi za razvojne projekte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track