VUČIĆ ZAVRŠIO KONSULTACIJE SA NAPREDNJACIMA O FORMIRANJU VLADE Vučević: Do početka septembra možemo očekivati NOVU VLADU
Foto: Tanjug Andrija Vukelić

Biće osveženja u stranci SNS-a i u Vladi

VUČIĆ ZAVRŠIO KONSULTACIJE SA NAPREDNJACIMA O FORMIRANJU VLADE Vučević: Do početka septembra možemo očekivati NOVU VLADU

Politika -

Biće osveženja u stranci SNS-a i u Vladi

- Čeka nas užasno težak period za Kosovo i Metohiju. Ova godina je ključna i za pregovore sa Evropskom unijom. Predsednik se danas nije izjašnjavao. Pričali smo o najbitnijim temama, ali kao najvažnijom trenutno - o borni sa koronom. Ako bude personalnih rešenja, obavestićemo javnost. Nama preostaje samo da radimo naporno kao i do sada. Biće osveženja u stranci, ali i u Vladi, definitivno - istakao je Vučević.

foto: Tanjug Printscreen

Vučević nakon sastanka sa Vučićem

- Sastanak je protekao izuzetno dobro. Predviđa se da ćemo početkom septembra imati izabrana Vlada. Govorili smo o najvećim infrastrukturnim projekrima. Svakako, primat kao ekonomski cilj da prosečna plata bude 900 evra a penzija, 440 evra. Svesni smo da nije lak ekonosmki i politički period ali smo ubeđeni da Srbija može bolje proći od drugih zemalja u ovim teškim vremenima za čitavu planetu - rekao je Vučević.

foto: Tanjug Printscreen

Rasim Ljajić o formiranju nove Vlade

- Sve je rečeno, biće formirana nova Vlada, prioriteti su ekonomija, infrastruktura i pozicija naše zemlje na međunarodnom planu. Postoje razne vrste inicijativa od strane EU i SAD, i Vlada treba spremno da uđe u pregovore. Nije bilo reči o personalnim rešenjima ni o imenima, ali je predsednik rekao da će biti puno kadrovskih osveženja, imaćemo nove konsultacije i govorićemo kroz 15 dana o pitanjima koja vas najviše zanimaju. Loše bi bilo da Srbija ostane bez opozicije, nema nikakvih tajni, nisam pominjao nikakvu stranku, ko treba da uđe i kako, to je ipak dobro za zemlju. Da imamo nekoga ko će da kritikuje, to je deo normalnog političkog života, demokratije.

foto: Tanjug Printscreen

Krkobabić o sastanku

- Plate i penzije moraju biti redovne i sigurne, o tome smo pričali i to je naš plan. Na sastanku nismo govorili o personalnim rešenjima niti o sastavu Vlade. Govorili smo o svojim stavovima, i bili smo ubedljivi sa argumentima. Istakli smo da Srbija mora napredovati i to nam je cilj.

foto: Tanjug Printscreen

Završen sastanak

Predsednik Aleksandar Vučić završio je sastanak u okviru konsultacija za formiranje nove Vlade sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Na sastanaku sa Vučićem bili su gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, funkcioneri SNS Marko Ðurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov, a od koalicionih partnera pojavili su se Milan Krkobabić i Rasim Ljajić.

1 / 3 Foto: Tanjug Andrija Vukelić

Vučić kao predsednik Srbije treba da odredi mandatara za sastav nove vlade.

Prethodnih dana, on se sastao sa svim strankama koje su osvojile mandate na izborima, osim sa strankom SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koji je odbio da dođe na konsultacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track