SASTANAK ZAKAZAN ZA ČETVRTAK: Seljmanaj i Makoli predstavljaju Prištinu u Briselu
Foto: Printscreen

JOŠ NIJE POZNATO KO ĆE PREDSTAVLJATI SRBIJU

SASTANAK ZAKAZAN ZA ČETVRTAK: Seljmanaj i Makoli predstavljaju Prištinu u Briselu

Politika -

Zamenik kosovskog premijera Driton Seljmanaj i šef kosovske delegacije u radnoj grupi za pitanje nestalih Ibrahim Makoli predstavljaće Prištinu na sastanku na tehničkom nivou o dijalogu sa Beogradom u Briselu, koji je zakazan za četvrtak, prenosi Kljan Kosova.

Seljmanaj i Makoli sutra će otputovati za Brisel, navodi prištinska televizija dodajući da su tema razgovora nestala i raseljena lica, kao i druga pitanja koja su pokrenuli premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi, moguće je i da će deo sastanka biti i član rukovodstva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Skender Hiseni koji je, kako je ranije preneo Kljan Kosova, imenovan za koordinatora privremenih institucija u Prištini u dijalogu sa Beogradom.

Portparolka izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka rekla je za Kljan Kosova da će tema sastanaka na nivou eksperata, koji su zakazani ove nedelje, biti pitanja o kojima su lideri dve strane razgovarali prošle nedelje.

Nije poznato ko će učestvovati sa srpske strane.

Ovo je drugi sastanak zaredom od nastavka dijaloga između dve strane, koji je bio prekinut 2018. godine, a koji je omogućila EU.

Drugi krug razgovora planiran je za septembar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track